keskiviikko 4. kesäkuuta 2008

Päivä hammonjoella

Parina viime vuonna Hammonjoella käyminen on jäänyt vähemmälle, vaikka aikanaan melkein asuin siellä. Talkoissa ja muuten vaan katsomassa olen kyllä käynyt usein, mutta kalalla nykyään harvemmin. Tänään lähdinkin pitkästä aikaa Hammolle puro-ongelle.

Reissu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, kun olin saanut auton parkkiin, niin huomasin volvon takarenkaan puhjenneen parkkipaikan lasinsiruun. Voi helvetti.. Kalastuksellisesti päivästä tuli kuitenkin varsin mainio. Heittelin alaosan läpi melkein kokonaisuudessaan, ja tapahtumia riitti- aluksi keskityin onkimaan killejä, jonka jälkeen siirryin kokonaan onkimaan puronieriöitä pintaperholla. Alaosalta koukutin 6 killeä, joista 4 kävi haavissa asti. Osa killeistä ei ottanut kuin leecheihin, toiset eivät taas hyväksyneet leechejä, mutta kelpuuttivat kyllä pikkuperhot. Huomasi kuitenkin selvästi, että killetkin olivat nyt arempia, kuin miltä ne viime perjantaina ennen kisoja näyttivät. Ovat varmasti saaneet tosin jo melkoisesti leuoilleenkin kisan aikana ja sen jälkeen.

Puronieriöitä tuli myös melkoinen kasa, paria vauraampaakin pääsin jallittamaan. Toinen näistä oli hetken kiinni, toinen lähti pakoon kun viereisellä tiellä jyräsi joku helvetinmoinen rekka. Muutaman ihan nätin nieriän sain toki vapautettavaksikin. Uutena lajina näin joessa myös ravun. Mukavasti temmelsi eteenpäin pohjia pitkin. Makkaroita paistellessani alkuillasta Janne tuli paikalle , vaihdettiin autoon uusi rengas ja lähdettiin yläosille heittämään.


Ylhäällä tuli heiteltyä lyhyehkö rupeama putken alapuolista aluetta. Tuloksena muutama nieriä, ja pari killeä (toinen viime torstain steelheadeja, toisella mittaa hätäseen 15cm). Sain myös kauniin keltaisen n.25cm taimenen, alaosilta sain myös samanmoisen, mutta väriltään täysin kirkkaan. Mukava nähdä taimenenkin menestyvän vielä hammolla.

Yläosan mahtikille

Kyllä Hammo on vaan mukava paikka käydä kalassa, taas päivä vierähti ihan huomaamatta pusikoissa tetsatessa ja kaloja väijyessä. On se palattava tänne vielä uudestaankin kuluvana kesänä, syksyllähän onkin tiedossa neljän seuran kilpailut hammolla..

2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Hieno on kelankiinnike :) :)

Pietu kirjoitti...

Jep, kelakiinnike sanoi sopimuksensa viime vuonna irti, teippi korjaa kaiken :)