torstai 27. joulukuuta 2007

Taas kalassa

Pekka soitteli jälleen eilen illalla, yrittäen houkutella lähtemään Hartolan tainionvirralle. Itse en ollut kovin innokas ostamaan 17€ lupaa mustien laihojen taimenten kalastamisesta, säätiedotuskin lupasi tuulista ja epävakaista säätä. Lopulta kuitenkin myönnyin, ja aamulla suunnattiin jälleen kalaan.

Aloitimme kalastuksen kolmosalueelta. Olimme kalastaneet jonkin aikaa kun Pekan vapa taipui pitkospuiden loppupäässä oieten samointein. Hetken päästä sama toistui uudestaan, nyt kala rimpuili hetken kauemmin jo siiman päässä. Kolmas kerta toden sanoi, ja kohta Pekan väsyttämä tumma taimen makasi haavissa valkoinen leech suupielessä. Menin itse pitkospuiden päähän, ja sainkin yhden kontaktin kalaan joka jäi kuitenkin pelkäksi tärpiksi. Pekka väsytteli jälleen kalaa, tällä kertaa alamittaista taimenta.

Päätimme vaihtaa paikkaa suunnaten tällä kertaa kakkosalueelle, ensin höräisten yhdet oluet naamaan leirintäalueen kuppilassa. Leirikoskella emme kuitenkaan kauaa viihtyneet, vaan siirryimme neloaslueelle keijulankoskelle. Keijulankosken niskakin tuntui kuolleelta, joten loppuajaksi siirryimme takaisin kolmosalueelle. Vanhanmyllynkoskesta tuli pari epävarmaa tärppiä, mutta melkoisen hiljaista tuntui olevan. Kalastusmotivaatiokaan ei tosin ollut huipussaan, olimmehan kuitenkin jo kolmatta päivää peräkkäin kalassa. Hämärän alkaessa hiipiä pakkasimme kamppeemme ja lähdimme kohti Vääksyä. Seuraavaksi sitten varmaan vesijärven ahvenia pilkkimään, kunhan nyt tulisi ensin jäätä.

6 kommenttia:

Janne Erämies kirjoitti...

Moro,Pietu.Asiasta vaan kolmanteen,seuran kevätreissu olisi sitten 16-18.5 ja paikkahan oli huopana.Jos asia ei ole vielä korviin kantautunut.

Pietu kirjoitti...

Jep, Pete soittelikin jo tuosta Huopanan reissusta. Nätin kalan olit viime perjantaina saanut, ei sitte kauaa tarvinnut siellä kalastaa ennen kuin ensimmäinen tärähti :).

Janne Erämies kirjoitti...

No sehän oli jo arvattavissa että Pete oli ensimmäisenä ilmottamassa:)
No ei tarvinu joo kauaa heitellä,mutta siihen ne sen päivän tapahtumat jäikin.No eipä siellä näkynyt kuoreitakaan,mutta kyllä ihan positiivisen kuvan kyseinen paikka antoi,mä epäilen että keväällä siellä saattaa olla melkoisia mörköjäkin uiskentelemassa,kuoreita teurastamassa.Silloin vaan tuubia siimannokkaan ja tiukka ote vavasta:)

Anonyymi kirjoitti...

Pietu..
Voisitko laittaa kuvaa sun kuulapupastasi jossa on oranssi perä ja jokin fläsäkierre?? ruumis varmaankin vihreää dubb. + kuula..

Oon sen jossain nähnyt mut nyt ei muisti enää pelaa niin paljoa.

Pietu kirjoitti...

Tuoltapa sen perhon kuva resepteineen löytyy: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=3847

Anonyymi kirjoitti...

Juu kiitoksia!