Vuoden 2014 parhaat kirjolohiperhot


Yksi kalastusvuosi on jälleen paketissa, ainakin kirjolohen onkimisen osalta. Pidin jälleen vuoden aikana perinteistä tukkimiehen kirjanpitoa eri perhoilla nousseista kirjolohimääristä. Killeä tuli tänäkin vuonna kalastettua suhteellisen paljon, suurimmaksi osaksi järvillä, mutta myös useilla jokireissuilla.

Kuten olen jo aiemmissa listauksissani todennut, niin näitä listoja ei kannata ottaa kovin vakavana ohjenuorana mihinkään suuntaan. Muuttujia on niin paljon. Hauskahan sitä on kuitenkin seurata, että millä perhoilla on kulloinkin tullut kalastettua ja saatua kirjolohia.

Kerrankin listaan tuli myös vaihtelua, sillä jokaisena edellisenä vuonna musta leech on antanut eniten kirjolohia ja oranssi leech toiseksi eniten. Nyt ei näin ollut, sillä valkoisella leechillä tuli vuoden aikana selvästi eniten kirjolohia. Oranssi leech puolestaan menetti vuoden aikana asemansa "ykkösketjun" perukkeessa ja mahtui hädintuskin vuoden killeperhojen kärkikymmenikköön.

Yhteensä kärkikymmenikköön mahtui viisi eriväristä leechiä, kolme nymfiä ja kaksi boobya. Alla vielä lista kymmenestä kuluvana vuonna eniten kirjolohta antaneesta perhostani.


1. Valkoinen Leech (62 kirjolohta)
2. Musta Leech (38 kirjolohta)
3. Musta Härpäke (29 kirjolohta)

4. Pinkki Leech (24 kirjolohta)
5. Musta Nymfi (15 kirjolohta)
6. Valkoinen Härpäke (13 kirjolohta)
7. Diawl Bach (10 kirjolohta)
 7. Oliivi Leech (10 kirjolohta)
9. Oranssi Leech (9 kirjolohta)
10. Hares Ear (8 kirjolohta)

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja