Rasioiden syyssiivous

Rasioiden siivouksen myötä poistin askeista noin sata perhoa, jotta uusille olisi taas tilaa. Perhot ovat pääosin sellaisia, jotka ovat seisoneet rasiassa käyttämättöminä pitkään ja pääsevät toivottavasti jatkossa parempaan kotiin. Osa perhoista on käytettyjä, eivätkä enää uutta vastaavassa kunnossa. Esimerkiksi koukun kärki on joissain perhossa ottanut hieman osumaa, tai niissä näkyy muuten vain käytön jälkiä. Kaikki ovat kuitenkin kalastuskunnossa viimeistään pienen timanttiviilakäsittelyn jälkeen.

Perhoja lienee yhteensä satakunta, joista noin puolet ovat larvoja sekä nymfejä, loput puolestaan streamereita, kirjolohiperhoja ja pintureita. Valtaosa perhoista on sidottu väkäsettömiin koukkuihin, mutta jokunen vanha väkäsellinenkin perho joukosta löytyy.

Kaikki jakoon menevät perhot
Jakoon meneviä nymfejä ja larvoja
Myymään en näitä ala, enkä toisaalta viitsi käyttökelpoisia perhoja roskiinkaan heittää. Niinpä ajattelin lahjoittaa perhot jollekin nuorelle perhokalastajalle, jotta ne menisivät käyttöön.

Jos olet alle 18-vuotias perhokalastaja ja tarvitset lisää perhoja, niin lähetä sähköpostilla perusteluita, että miksi juuri sinä tarvitsisit nämä perhot. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen pietarisipponen(ät)gmail.com. Tämän viikon lopulla valitsen sähköpostin, jossa on mielestäni parhaat perusteet ja postitan perhot kyseiselle henkilölle (Edit 9.11: Perhoja lisätty ja voittajat valittu, lisää infoa tulossa lähiaikoina. Sähköposteja ei kannata enää laittaa). Lisään myös tämän tekstin loppuun "voittajan" nimen ja perustelut. Vastailen kaikkiin sähköpostiviesteihin kootusti viikonvaihteessa.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja