sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Muuramenjoki 23.3.2014


Eilisen kalakeikan jälkeen aloin jo melkein heti viritellä järvisettejä valmiiksi. Toki samalla piti seurata pleijareita ja Pelicansin kevään kolmatta jatkoerävoittoa. Tämän viikonlopun panostin onkimiseen, sillä tulevat viikonvaihteet ovat ohjelmaa täynnä ja seuraava kalakeikka taitaa mennä useamman viikon päähän.

Suuntasin siis aamulla kohti Muuramenjoen alasuvantoa, jota oli tarkoitus heittää muutama tunti järviseteillä. Kalat tuntuivat olevan heti aamusta hyvällä otilla, sillä sain ensimmäiseen puoleen tuntiin kolme kirjolohta. Ensimmäinen oli vanha kala, kaksi seuraavaa taas tämän vuoden istutuserää ja ne pääsivät jääkaappiin. Myös paikalla olleiden Hiekkataipaleen veljesten vavat taipuivat.

Ruokakalat
Lauri pussittaa
Ensimmäisen tunnin jälkeen kalantulo rauhoittui. Karkuutin pari kalaa, kunnes vaihdoin boobyihin joilla sain vielä kaksi kirjolohta ylös. Pakkasin kamppeet jo ennen puoltapäivää ja lähdin Jyväskylään. Suvannossa kahlaaminen on tähän aikaan vuodesta sen verran kylmää puuhaa, ettei sitä kyllä koko päivää jaksa.

Viimeisellä valkoisella boobylla saamallani kalalla oli suupielessä myös toinen perho. Kirjolohi on siis ilmeisesti katkonut aiemmin jonkun toisen kalamiehen siimat. Nappasin tämän ylimääräisen huulilävistyksen pois ja pistin kalan takaisin uimaan. Mikäli joku tunnistaa kuvassa olevan oranssin leechin omakseen, niin viereisestä kuvasta voi tarkistaa, että minkä näköinen eväkäs sen vei.

Yläpuolisen kalan suusta löytynyt "ylimääräinen" perho

2 kommenttia:

Jarkko Suominen kirjoitti...

Et sentään luvannut palauttaa perhoa tuntomerkkejä vastaan :D

Pietu kirjoitti...

Voi sen toki halutessaan tulla noutamaan mikäli tunnearvo on suuri, mutta kotiinkuljetuksena en perhoa ajatellut omistajalleen palauttaa :D