lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muuramenjoki 15.3.2014


Reilun parin kuukauden perhokalastustauon jälkeen ongelle lähtö alkoi taas poltella. Tosin viime sunnuntaina kävin Jyrkin kanssa katsastamassa erästä jokea ja kävelyn lomassa tuli muutama heittokin heitettyä. Kaloista ei minkäänlaista havaintoa. Joka tapauksessa Muuramenjoen kevätkausi alkoi tänään ja sinne lähdettiin ottamaan löysiä pois.

Aloitimme onginnan Palokunnan suvannosta, josta saimme Jyrkin kanssa molemmat muutamia kirjolohia. Kyseistä paikkaa ei kuitenkaan kauhean pitkään jaksa tahkota, joten siirryimme melko nopeasti alasuvantooon.

Alasuvannosta alkoi nousta kalaa aluksi todella hyvään tahtiin. Joukossa oli sekä uusia istukkaita että talven yli joessa viettäneitä kirjolohia. Ongimme alasuvantoa Jyrkin ja Waltterin kanssa kolmistaan usein niin, että yksi heitti ja kaksi istui penkillä takana. Waltteri erikoistui lähinnä kalojen karkuutteluun, mutta sai kuitenkin ylös päivän suurimman hieman alta kolmikiloisen edellissyksyn isojen kalojen satsista peräisin olevan kirjolohen. Kirjolohien lisäksi katkotin itse siimat useampikiloisen hauen kanssa sekä sain harvinaisempana talvisaaliina yhden pienen säyneen.

Puolen päivän jälkeen kalojen syönti muuttui varovaisemmaksi, kun ilma kirkastui ja aurinko alkoi paistaa. Kalantulo hiljentyi, mutta tapahtumia riitti kuitenkin iltapäivällekin. Kolmen aikoihin sitten kamat kasaan ja kotiin. Mukava päivä ja kelikin oli ihan kohdillaan, mitä nyt välillä suvannossa kahlatessa meinasi tulla kylmä. Ensi viikolla näyttäisi pukkaavan takatalvea, mutta viikonloppuna olisi kuitenkin tarkoitus suunnata ongelle.

Lopuksi vielä muutamia kuvia päivän varrelta:

Uitto
Tärppi
Vääntö
Vapautus
Meikäläisen vuoro
Waltterin karkeampi kille
Jyrkin tuplat
Ruokakalat

Ei kommentteja: