Muuramenjoki 20.4.2013


Parin viikon kalastustauon jälkeen teki mieli päästä taas uittamaan perhoja eväkkäille. Varasimme Tuomaksen kanssa Muuramenjoelta lauantaille iltapäiväluvat ja suuntasimme onkimaan kirjolohia.

Joen vesi oli noussut edellisvisiitistä ja samentunut todella reilusti muistuttaen väriltään lähinnä Vantaanjokea. Kalaa oli kuitenkin kipattu jokeen äskettäin lisää, joten ei muuta kuin värikkäitä ja hahmoiltaan isompia perhoja perukkeeseen ja Palokunnan suvantoa mättämään. Montaa heittoa ei tarvinnut heittää, kun kirjolohi täräytti pinkkiin blobiin ja kohta toinenkin kävi pari potkua siiman päässä ennen irtoamistaan.


Kalastus ei kuitenkaan jatkunut samanlaisena, vaan kirjolohet tuntuivat olevan aika tiukassa kaikilla kalastajilla. Alasuvannosta etsimällä olisi hyvinkin voinut löytää kalojen "pesän", mutta en jaksanut siellä lyhyttä alarajan pistoa enempää onkia. Loppujen lopuksi Tuomas sai yhden karkuutuksen jälkeen ongittua ruokakalan pussiin kosken puolelta.


Tuomaksen saatua kalansa laitoimme pillit pussiin kolmen tunnin onkimisen jälkeen. Sameassa vedessä kalastaminen ei vaan jotenkin innostanut, homma tuntuikin vain lähinnä heittelyltä. Saunominen ja grillikauden avaus houkuttelivat paljon enemmän, joten suuntasimme kaupan kautta Vaajakoskelle iltaa viettämään.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja