Kylmä korripäivä


Viikolla tuli tihrustettua ahkerasti sääennustuksia, jotka eivät valitettavasti kovinkaan lupaavia korrikelejä viikonlopulle näyttäneet. Viikolla olisi ollut selkeästi parempia korripäiviä, mutta nyt ei ollut mahdollista livistää töistä. Vielä aamupäivällä pähkäilin, että lähteäkö joelle vai ei, edellisyönä kun oli ollut jälleen rivakka pakkanen ja päivälläkin elohopea menisi vain vaivoin plussan puolelle. Eihän sitä lopulta kuitenkaan malttanut olla lähtemättä..

Kuten arveltavissa olikin, niin kuoriutuminen oli todella heikkoa, päivän aikana vedessä näkyneet sumarit olivat laskettavissa kahden käden sormin. Pintakäyntejäkin näkyi päivän aikana vain muutama hassu. Pienien alkuvaikeuksien jälkeen pintakalvossa uitetut sumarinymfit kelpasivat kuitenkin taimenille hyvin.

Päivän kalat tulivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta todella pieneltä alueelta. Vapautettavana käytettyjen taimenien koolla ei tosin pääse taaskaan juuri henkseleitä paukuttelemaan. Joku "mittakala" kuitenkin joukossa.


Vähän näyttäisi siltä, että kevään korrikalastukset olivat nyt tässä. Toivottavasti kevät alkaisi vihdoin edetä kunnolla ja yöpakkasetkin väistyisivät. Tällä hetkellä niissäkin järvissä lienee vielä melkoinen jääkerros, joissa pitäisi kuukauden päästä aloitella kisakautta

Ensi viikonlopun olen kokonaisuudessaan Perhomessuilla, tervetuloa moikkaamaan ja rupattelemaan Ruodon osastolle!

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja