tiistai 21. elokuuta 2012

Muuramenjoki 21.8.2012

Sovimme Jussipekan kanssa viikonvaihteessa iltareissusta Muuramenjoelle, jonne sitten tänään töiden jälkeen suuntasimme. Joen vesi oli laskenut melkoisesti viime aikoina ollen nyt mielestäni aikalailla optimaalisella kalastuskorkeudella.


Etukäteen oli jo tiedossa, että mitään röytöjuhlia tuskin tulisi. Viimeisestä istutuksesta kun oli kulunut jo jonkin aikaa. Ihan hyvä niin, sillä kirjolohen ongintakin on mukavampaa, kun niitä saa hieman etsiä ja onkia muillakin kuin räikeillä leecheillä.

Ongin koko illan normaalista poiketen kahdella perholla. Ensi viikolla käytävien SM-finaalien jokijaksoilla perhojen määrä on rajoitettu kahteen, niin pitihän kahdella perholla kalastusta etukäteen hieman palautella mieleen.

Keskitin kalastuksen pääosin paikkoihin, joissa kalastuspaine ei ole normaalisti niin suuri. Sainkin illan aikana näistä paikoista kolme kirjolohta siiman päähän, joista kaksi tuli haaviin asti ja yksi tippui ennen aikojaan.


Kirjolohien lisäksi pienet taimenet purivat koskipaikoissa varsin ärhäkästi perhoihin. Kävipä vapautettavana myös yksi korkeita ilmaloikkia tehnyt noin nelikymppinen taimen. Lisäksi yksi reilu kolmevitonen harjus puri larvaa. Pakko sanoa, että Keski-Suomen hontelot ja taistelutahdoltaan melko laiskat harjukset ovat  kuin eri maailmasta pohjoisen lajitovereihinsa verrattuna.


Tämä muutaman tunnin iltavisiitti jäi todennäköisesti viimeiseksi kalastuskerraksi ennen Kuusamossa 1.-2.9 käytäviä SM-finaaleja. Ensi viikon loppupuoli ja seuraavan viikon alku menee pitkälti muuttohässäkän sekä kisailun parissa. Kuusamoon asti en treenaamaan lähtenyt, joten hieman kylmiltään suuntaan tällä kertaa finaaleihin.

Rauhoituksen alkamisen jälkeen katseet suuntautuvat jälleen lampihommiin. Ohjelmassa on finaalien jälkeen kilpailua joukkuekisojen ja syyskarsintojen merkeissä sekä varmasti myös normi kalareissuja järvikohteisiin.

Ei kommentteja: