lauantai 17. maaliskuuta 2012

Muuramenjoki 17.3.2012

Muuramenjoen kalastuskauden avausta oli tullut odotettua jo jonkin aikaa. Avauspäivien jutut tosin kertoivat kalansaannin olleen normaalia nihkeämpää, mutta Rysän kanssa paikalle tullessamme odotimme toki pääsevämme vääntämään kunnolla "lohien" kanssa. Aika vaikeaa kuitenkin oli, sillä kalojen eteen sai tänään heitetyn muutaman tunnin rupeaman aikana tehdä oikeasti töitä.


Paikalle saapuessamme parin tunnin aamusession heittänyt Jyrki oli juuri poistumassa paikalta. Kaloja ei ollut noussut, joten helppoa kalastusta ei ollut odotettavissa. Korhosen Tapsa tuli samoihin aikoihin paikalle ja aloimme heittämään jäältä alasuvantoa. Vaikeaa oli, emmekä saaneet tapahtumia. Jossain vaiheessa Mikko kyllästyi ja meni ylemmäs kosken alle nymfaamaan, mistä koukuttelikin pari harjusta. Itse jäin edelleen alasuvannolle, mutta parin tunnin rupeaman tuloksena ei yhtään varmaa tapahtumaa. Lieneekö uusi istutussatsi sitten uinut suvannon jään alle?

Tallustelin ylemmäs palolaitoksen suvantoa heittämään, mistä sainkin pelin avattua ensin noin 30cm harjuksella ja sen jälkeen parikymmentä senttiä isommalla kirjolohella, jotka purivat molemmat mustaa leechiä. Saamani kille oli ehjäeväinen ja suht tumman värinen, selkeästi edellisvuoden istukkaita. Tässä vaiheessa ohikulkumatkalla ollut Ukkometsokin kävi nopeasti pyörähtämässä paikalla.  Enempää tapahtumia palokunnan suvanto ei kuitenkaan tarjonnut, joten menimme puremaan evästä ja kopaisemaan vielä lopuksi alasuvannon uudestaan.Heitimme hetken alasuvannossa, josta saimme ongittua yhdet killet mieheen. Kalat tulivat peräkkäin ja sen jälkeen oli muutama tapahtuma, lieneekö parvi pyörähtänyt paikalla? Oma kalani oli jälleen nätti  ja ehjäeväinen ylivuotinen istukas, Mikon kirjolohi puolestaan uutta istutuserää. Tämä riitti tältä päivää, yllättävän vaikeaa oli paikka ja ajankohta huomioiden. Positiivista kuitenkin, että onnistuimme jokuset kalat saamaan.


Muuramenjoella oli kuulemma istutuksen jälkeen mellastanut minkki, joka oli tappanut palokunnan suvannossa kaloja. Oma veikkaukseni onkin, että uusi istutussatsi on uinut suurilta osin alasuvannon jään alle, muuten niitä olisi noussut väkisinkin enemmän.

Seuraavaksi aletaan pikkuhiljaa siirtämään katseet sumarihommiin, jotka ovat parina viime vuonna jääneet käytännössä kokonaan väliin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Molo, mitä vuotta elät liittyen tähän kirjoitelmaan?

T:ammattilainen

Pietu kirjoitti...

Heh, aiheellinen korjaus, otsikko muokattu. Sama pää kesät talvet..