lauantai 17. joulukuuta 2011

Kuusaankoski 17.12.2011


Jyrin kanssa oli jo viikolla puhetta lauantain kalareissusta, kun plussakelit näyttivät edelleen jatkuvan. Eilen aprikoimme paikan kanssa, Muuramenjoelle oli enää yksi lupa jäljellä ja Vaajavirta skipattiin tällä kertaa, joten lopulta varailin luvat Kuusaankoskelle. Taas yksi näistä koskista jotka sijaitsevat lähellä, mutta joissa en ole aiemmin kalalla käynyt.

Aloittelimme aamulla kalastuksen niskalta. Vastarannan puolelta Jyri koukutti yhden pikkutaimenen ja tiputti hieman kookkaammaan, kunnes siirryimme heittämään niskaa Varjolan puolelta. Täältä sain samasta kohtaa valkoisella leechillä kaksi istukastaimenta, jotka olivat yllättävän pulskassa kunnossa vuodenaikaan nähden. Toisen kolkkasin jopa ruokakalaksi ja aivan punalihainen kala olikin. Jyri koukutti pari pienempää taimenta, kunnes lähdimme kävelemään välisuvannolle.


Välisuvannolla oli jo pari virvelimiestä, joista toinen väsyttelikin hieman alamittaista taimenta paikalle saapuessamme. Hetken päästä Jyri ja kyseinen virvelimies karkuuttivat kalat vielä samanaikaisesti. Jonkin aikaa heiteltyäni sain välisuvannosta laihan mittataimenen, mutta enempää kaloja emme sieltä enää tavoittaneet. Siiryin kosken toiselle puolelle loppuliukua onkimaan, josta pari pikkutaimenta puri perhoihin. Jyri oli tällä välin saanut niskalta yhden hieman alamittaisen kalan ja tiputtanut toisen isomman.Lompsin reissun lopuksi vielä niskalle Varjolan puolelle, josta käytinkin melko nopeasti leecheillä 48cm ja 45cm talvikkotaimenet haavissa. Puoli kolmen aikoihin löimme kamppeet lopullisesti kasaan ja lähdimme ajelemaan takaisin Jyväskylää kohti.Mukavaa ajanvietettä alkutalven päivälle, kun kalatkin kävivät aina välillä siimanpäässä potkuttelemassa. Josko se nyt olisi aika siirtää perhovälineet jo talviteloille? No, tämän vuoden osalta ainakin..

Ei kommentteja: