maanantai 9. toukokuuta 2011

Iso-Valkeisen SM-karsinta 7.5

Kevään karsinnat starttasivat omalta osaltani lauantaina Iso-Valkeisen kisalla. Kilpailun nimilista oli jälleen tutun kova, lähdin tavoittelemaan sijoitusta kympin sakkiin, jonka laskeskelin ehkä riittävän finaalipaikkaan. Iso-Valkeisella en ollut ennen käynyt, mutta kavereilta olin kuitenkin saanut kaivettua tietoja edellisvuosien ottipaikoista.

Arpa heitti aamulla A-ryhmään, joten ei muuta kuin vermeet nopeasti kasaan ja kalalle.

1. Jakso

Venekaverikseni tuli Surakan Juha, joka oli ollut edellisvuoden kilpailussa toinen. Pienen taktiikkapalaverin jälkeen päätimme jäädä lähtörannan tuntumaan. Ensimmäisen jakso meni itseltäni hieman jännittyneessä tilassa, mikä näkyi myös kalastuksessa. Heitto ei meinannut oikein kulkea, siimasotkuja tuli ja liian monta kalaa tippui muutaman potkun kontaktin jälkeen. Saimme kuitenkin Juhan kanssa kaloja ylös melkein vuorotellen aina silloin tällöin. Jakson lopussa itselläni oli lapussa kuusi kirjolohta ja Juhalla seitsemän. Jaksolta suurimpiin kalamääriin ylsivät Suominen ja VA, molemmilla kymmenen kirjolohta. Oma jaksosijoitukseni oli kaikesta huolimatta kohtalainen, eli 6.

2. Jakso

Keskimmäisellä jaksolla hyppäsin samaan veneeseen Kuneliuksen Joonaksen kanssa. B-ryhmä oli saanut paljon kalaa moottoritien lähistöltä, joten veneetkin keskittyivät sinne. Jäimme itse hieman kauemmaksi rannasta, mikä näytti olevan virhe, sillä rannan tuntuman veneissä vavat taipuivat tasaiseen tahtiin. Lopulta rannalle tuli sopiva rako, johon pääsimme livahtamaan. Saimmekin molemmat nopeasti kalat haaviin. Hetken päästä vapani taipui uudestaan, meno siiman päässä tuntui sen verran oudolta, että arvelin siellä rimpuilevan enemmän kuin yhden kirjolohen. Olihan siellä kiinni peräti kolme kalaa, jotka tulivat kaikki lopulta myös ylös. Ensin haavin yläperhossa olleen kalan ja loput kiskoin käsin perukesiimasta haaviin.

Jakso jatkui varsin tapahtumarikkaana, yhdessä vaiheessa meillä oli Joonaksen kanssa molemmilla kalat kiinni, jotka tietysti syöksyivät ristiin ja sotkivat perukesiimamme. Joonaksen kala oli siimasotkussa ylempänä, kun se oli haavissa niin kiskoin jälleen perukesiimasta oman kalani haaviin. Mahtoi näyttää huvittavalta.. Jakso meni mukavasti, oma loppusaldoni oli 11 kirjolohta ja venekaverilla 7. Heikkisen Jari voitti jakson 12 kalalla ja itse olin toinen, myös Suomisen Jarkolla oli kortissa 11 kalaa.

3. Jakso

Kolmannella jaksolla kalastelin Räsäsen Mikon kanssa. Päätimme yrittää rohkeampaa taktiikkaa ja kalastaa paikkoja, joissa oli päivän aikana ongittu vähän. Pikkuhiljaa alkoi hieman jännittää, kun kaloja ei näkynyt eikä kuulunut Rysän tiputusta lukuunottamatta. Vaihdoimme hieman paikkaa ja Rysä sai kalan ylös. Heitin itse samaan paikkaan ja tartutin kirjolohen, irti.. Kirosin karkuutusta ja vaihdoimme jälleen paikkaa, josta sain reilu puoli tuntia ennen jakson loppua suht hyvänkokoisen kalan ylös.

Teimme vielä pari paikanvaihdosta, jakson lopussa tiputin yhden kalan muutaman sekunnin väännön jälkeen. Olimme kiertäneet jaksolla puoli järveä kaloja etsien, mutta pari venettä olivat löytäneet ison parven juuri toiselta puolelta järveä. Näillä muutamalla kalastajalla oli useita kaloja jaksolta, muilla taas yhtä kalaa tai blänkkejä. Oma jaksosijoitukseni oli 7.

Kisan jälkeen olin melkoisen poikki, B-ryhmän viimeisen jakson loppumisen odottaminen rannalla tuntui kestävän ikuisuuden. Laskeskelin sijoittuvani ehkä juuri kympin joukkoon. Lopulta sijoitukseni 8. jonka jälkeen rankingpisteeni olivat 3563. Finaalipaikka tuli siis varmistettua, joten olin tyytyväinen. Hiltusen Jyrkin suoritus oli jälleen kerran jäätävä: kolme jaksovoittoa B-ryhmästä ja ylivoimainen voitto.

Tulokset:


Kisan täydelliset tulokset ja tilastot löytyvät täältä.

Ei kommentteja: