Lähtö lähenee

Yli kolme vuotta odotettu maailmanympärimatka alkaa olla viimeinkin aivan käsillä, sillä ensi viikon ma/ti-yönä lähdemme Jyväskylästä hieman lämpimämpiin maailmankolkkiin kahdeksi kuukaudeksi. Aluksi on vuorossa puolentoista viikon road trip Los Angeles - Las Vegas - San Francisco, jonka aikana käymme ihmettelemässä mm. Anaheim Ducks vs. San Jose Sharks NHL-pelin. Jenkkien jälkeen pötkötellään sitten viikko Rarotongalla Tyynen Valtameren keskellä, jonka jälkeen suuntaamme kolmeksi viikoksi Uuteen-Seelantiin. Uuden-Seelannin jälkeen käymme Australiassa ja reissun viimeiset päivät vietämme Abu Dhabissa.

Kuten aiemmin jo mainitsin, niin Uudessa-Seelannissa pyhitän pari viikkoa pelkästään perhokalastukselle, jolloin myös irtaudun muusta reissuporukastamme. Matkaan lähtee mukaan varsin kevyt perhokalastusvarustus: syksyllä ostamani Greysin matkavapa, rasiallinen perhoja, perukesiimat (jotka päivitin kaikki täksi vuodeksi fluorocarboneihin..) sekä kela parin varapuolan kera. Hirveästi kalastuskamoja ei viitsi rinkassa ympäri maailmaa raahata koko matkan ajan ja muita tarpeellisia välineitä voi sitten ostaa paikan päältäkin. Vaikka olen kuinka yrittänyt itselleni hokea, että tämän matkan tarkoitus ei ole olla varsinainen kalareissu, niin kyllähän sitä silti odottaa Uuden-Seelannin kalastusta lapsenomaisella innostuksella.

En ota reissulle mukaan läppäriä ja tarkoitus on muutenkin olla kaiken mahdollisen infotulvan tavoittamattomissa, joten uusia blogijuttuja ei matkan aikana tule todennäköisesti ilmestymään. Palataan reissun kalastukselliseen antiin blogin puolella sitten parin kuukauden päästä.

Alkanut vuosi tulee olemaan itselleni melkoisen vaiherikas ja kuviot alkavat pikkuhiljaa selkenemään. Valmistumisen ja maailmanympärimatkan jälkeen olen huhti-elokuun töissä Jyväskylässä paikallisessa kalastustarvikeliikkeessä, heinäkuussa käydään välillä Kuolan puolella taimenia onkimassa. Sain äskettäin Helsingistä mielenkiintoisen työtarjouksen oman alan hommista, missä olisi hyvät etenemismahdollisuudet. Kyseinen työ alkaisi syyskuussa, joten tässä on nyt kevät aikaa miettiä ensi syksyn kuvioita ja mahdollista Helsinkiin muuttoa. Pääkaupunkiseudulla asuminen ei aluksi ollut ratkaisuna kovinkaan houkutteleva, mutta työnkuva kiehtoo. Mitään ratkaisuja suuntaan tai toiseen en tee vielä ennen matkalta paluuta, aika näyttää mistä sitä itsensä loppuvuodesta löytää..
Posted by Picasa

Kommentit

Janne Heikkinen sanoi…
Pitää tulla ostoksille Jyväskylään pääsykokeiden yhteydessä kesäkuussa. Hyvää ja kalarikasta matkaa!
Pietu sanoi…
Kiitoksia, tulehan ihmeessä tuolloin pyörähtämään kolmiossa. Olet siis hakemassa Jyväskylään opiskelemaan?
Janne Heikkinen sanoi…
Juu näin olisi tarkoitus, yliopistoon valtio-oppia. Katsotaan nyt miten sitä keväällä malttaa olla tekemisissä pääsykoekirjan kanssa. Itse kokeet on 7.6.
Jockey sanoi…
Oikein mukavaa ja turvallista matkaa kaikin puolin!

Suosittuja blogijuttuja