sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kuin kaivossa

Otsikon teksti kuvaa hyvin parin viimeisen Liekkilampien reissuni kalastusta, eikä tämäkään päivä tehnyt poikkeusta. Lähdimme iltapäivällä Liekkilammelle kaverini, golfin pituuslyöjäguru Antin kanssa.


Reissu sai heti alkuunsa hieman takapakkia, kun ulompi lampi oli kokonaan jäässä. Itse ainakin tykkään kalastella enemmän juuri tätä pitkulaisemman muotoista lampea. Kun intterisiimoihin uitettuihin leecheihin ei nakertanut, eikä pinnassakaan näkynyt minkäänlaista elämää, niin vaihdoin synkät siimat ja päähän boobyt. Eipä tullut näihinkään tapahtumia, eikä Antin virvelillä uittamiin pyytöihinkaan purrut. Kalastelimme kolmisen tuntia veneestä ilman kalatapahtumia, ellei ahvenia sitten lasketa sellaisiksi. Kylmän tunkeutuessa luihin ja ytimiin oli aika pakata kamat ja suunnata kotiin.

Lammella oli suhteellisen paljon kalamiehiä, mutta hiljaista näytti muillakin pitävän. Yksi perhomies onnistui tosin kirjolohen narauttamaan. Kirjolohen syksyinen järvikalastus osaa olla joskus todella hankalaa.

Ei kommentteja: