Ajoitus pielessä

Sumarikalastus on mystistä puuhaa. Viimeksi osuin jokseenkin hyvään sumukorentohätsinkiin neljä vuotta sitten, vaikka joka vuosi tulee muutama sumukorentoreissu tehtyä. Kuluvalla viikolla Keski-Suomesta on tietyistä paikoista noussut hyvin kalaa pinturilla, joten odotimme Kivimäen Villen ja Kuneliuksen Joonaksen kanssa Äsylle ajaessamme jonkun pinturikalan höynäyttävämme.

Sumukorentoja ei kuitenkaan päivän aikana näkynyt vedessä kuin muutama hassu yksilö, joten pinturitouhut sai unohtaa. Päivä sujuikin pääasiassa kohottelutyyliin larvoilla ja nymfeillä kalastellen, jolla myös tapahtumat tulivat. Patolan suvannosta perhoon tarttui ~35-40cm taimen, maantiesillan alta puolestaan pari kolmevitosta harjusta, joista toinen tippui ennen aikojaan. Villellä oli myös yksi kala kiinni, joka tosin karkasi. Muillakin kalastajilla tuntui olevan vaikeaa, sillä kaloja ei juuri noussut.


Jäätä ja lunta Äsyllä riitti, lumessa tetsatessa tulikin taas jokunen hikipisara valutettua... Viikon päästä luultavasti pinturikalastuskin onnistuu Äsylläkin ihan eri menestyksellä. Luvanvalvojan kanssa jutellessa tuli esille, että toukokuusta eteenpäin Äyskosken kalastusjärjestelyt ovat vielä auki. Tai siis se, että pääseekö paikkaan enää ylipäätään kalalle. Toivottavasti, sillä kyllä sitä itsekin mielellään heittäisi tänne taas kesällä jonkun reissun parhaiden pupahätsinkien aikaan.

Kommentit

Harri Hytönen sanoi…
Aika arktisen näköinen maisema vielä Äsyllä. Alussa on vielä tämä sumarikausi.
Pietu sanoi…
Jäätä ja lunta tosiaan riitti. Voi olla, ettei Äsyllä ole korriaika parhaillaan vielä ensi viikonloppunakaan. Sen verran jäässä koko puro vielä on.
Ismo Tolonen sanoi…
Mukava olisi saada listaus kaikista huhuista mitä on tullut vuosien varrella kuultua Äsystä :) Siitä saisi kohtuu pitkän listan...

Mutta positiivista on, että luvanvalvoja kuitenkin koskella pörrää. Jospa sitä keväällä olisi viisaampi mitä tuolla tapahtuu. Kesälomalla oli itselläkin tarkoitus Äsylle reissu tehdä jos se nyt vaan on mahdollista
Pietu sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pietu sanoi…
Jep, toivottavasti kalastusjärjestelyt pysyisivät edelleen viime vuosien kaltaisina. Vaikka ympärillä tapahtuu mitä, niin koski itsessään on kalastuskohteena kuitenkin huippuluokkaa tässä maassa. Juhannuksen tienoilla tuonne olisi taas tarkoitus mennä, jos vain pääsee..

Suosittuja blogijuttuja