maanantai 21. syyskuuta 2009

Uusia leluja

Vaikka sitä kasvaakin lapsesta pojaksi ja pikkuhiljaa pojasta mieheksi, niin lelujen tarve ei häviä mihinkään, ne vain muuttuvat hieman erilaisiksi.. En ole esim. perhovapoja vähään aikaan ostellut, mutta nyt päätin hankkia itselleni synttärilahjaksi uutta välineistöä kaappia täyttämään. Näyttää siltä, että perhokalastus on vienyt myös Huovisen velloset Matiaksen ja Topiaksen mukanaan, joten hekin päättivät hommata uusia välineitä ensimmäisten perhosettejensä lisäksi.

Niinpä teimme siis kimppatilauksen Garry Evansilta Englannista. Itse ostin hinta-laatusuhteeltaan paljon kehuttuja Sonikin SK3-vapoja kaksin kappalein, #6-7 9'6 kepin järvikisailuihin ja streamertouhuihin sekä #3-4 8' tikun kevyeen pinturikalastukseen ja pienemmille virroille. Lisäksi hommasin raskaampaan vapaan siimoiksi Airflon 40+ narut fast intterinä ja vitosuppoavana.

Kapeenkoskella murjotun Scierra IC3-kelan tilalle ostin uuden samanlaisen, muutenkin alhaiseen hintaan sai vielä vapaavalintaisen Airflon Ridge Linen kellusiiman kaupan päälle (vaikka sivuilla puhutaankin Scierran narusta..). Otin sen #7 kellusiimana, joten uuteen keppiin alkaa olla siimat valmiina. Edellisen kelan jäljiltä tuohon Scierran rullaan on nyt yhteensä 8 puolaa, joissa kuudessa onkin jo siimat.

Täytyy antaa pointsit Garryn palvelulle, Topiaksen tilaamia aurinkolaseja ei löytynyt varastosta, joten tilaukseen laitettiin ilmaiseksi mukaan vastaavanlaiset. Muutenkin hinnat ovat kohdallaan Suomeen toimitettuna.Tänään kävin pihalla testaamassa tuota raskaampaa vapaa airflon upposiimoilla, ja tuntui kyllä poistuvan siima melkoisen mallikkaasti. Tosin meikäläisen heittotaidoilla ei tuota melkein 40 metristä siimaa sentään kokonaan saanut pihalle, mutta tarpeeksi pitkälle kuitenkin. Tämän viikon hoidan opiskelut Vääksystä käsin, joten huomenna täytyy käydä Vesijärven rannalla testaamassa uusia leluja veden äärellä. Uusien välineiden ulkoiluttaminen kalavesillä siirtyy ensi viikon loppupuolelle, jolloin ainakin raskaampaa vapaa täytyy käyttää tositoimissa Risulammen karsintaa varten..

2 kommenttia:

Antti K kirjoitti...

Aika herkkusetiltä näyttää toi Sonik+Scierra (+Airflo siimat) järvikalastukseen. Pistitkö 5/6 vai 7/8 kelan tuohon 6/7 vapaan? Mietin tuon oman vitosen harrisetin lisäksi jotakin tollasta rengaskalastukseen ja taimenelle. Tähän mennessä viskonu Greysin GLA-setillä, mut en oo oikein ollu tyytyväinen siihen.

Eihän tuosta tuu ku jotain 200e + toimituskulut yhteensä?? Hyvänen aika mitä hintoja.

Miten mahtaa verrata Sonikit noihin Sharpesin vapoihin. Niistä oon kuullu myös paljon kehuja.

Pietu kirjoitti...

Jep, hyvin toimii tosiaan tuo setti. Otin kelaksi #5/6, menee samalla vitosen vapoihin, kun mulla on nyt yhteensä 8 puolaa tohon kelaan Kapeella murjotun Scierran jälkeen. Tosin noihin seiskan siimat tekee vähän tiukkaa puolan tilavuuden kanssa, mahtuu kuitenkin jotenkuten.

Tosiaan edullisia hintoja tuolla garryevansilla, siitä ei ole tietoa, kuinka kauan noita Sonikeja vielä myydään promohinnoilla.

Sharpesin vavoista ei itsellä ole kokemuksia tai kuulohavaintoja.