Kapeenkoski 4.-6.9



Lahden Perhokalastajien syysreissu Kapeelle sinetöi itseltäni tämän vuoden jokikalastukset ehkä jo kokonaan. Jyväskylään muuton jälkeen en enää luonnollisesti ole kovin aktiivisesti pystynyt ottamaan osaa seuran toimintaan, mutta pitihän sitä LPk:n 30v. juhlareissulle lähteä.

Kalastus ei ollut missään vaiheessa helppoa, vaikka kaloja oli selvästikin joessa melko runsaasti. Huonolla ottipäällä vaan olivat, tällejä ja parin potkun konktakteja oli porukalla paljon, mutta ylös asti tulleita kaloja vähemmän. Ruokakaloiksi otetuilla istukkailla oli mahat täysin tyhjinä, taisivat olla jo kutuun valmistautumassa ja siten heikommalla syönnillä.



Itselläni perjantai-illan, lauantain ja sunnuntaiaamun kalastuksen saldoksi jäi pari rasvaevällistä n. 40cm taimenta, yksi 45cm eväleikattu, 6kpl 25-40cm harjuksia sekä iso kasa alamittaisia taimenia, joita koskessa tuntui olevan todella runsaasti. Lisäksi särkikaloista mainittakoon koskesta nymfiin iskeneet lähes kilon säyne ja lahna. Muutama parempi taimen tuli myös tiputettua. Larvat ja kuulapäänymfit toimivat perhoista parhaiten, paras ottipaikka taisi olla Kärmekari, itse Kapeenkoskelta tuli yllättävän vähän kaloja. Paikallinen uistinmies sai lauantaina Makasiininkoskesta 62cm evällisen taimenen, sekä karkuutti Kärmekarilta vielä isomman. Näytti tuntevan kosken melko läpikotaisin.







Mielenkiintoisena kokemuksena pääsimme Jannen kanssa kalastamaan lauantaina alueen läpi drifting boatilla. Hienosti pystyi kosket kopaisemaan läpi parin tunnin aikana paatin kyydissä. Kaloihin oli veneessä kelluessakin hyvin kontakteja, mutta otit streameriin jäivät vain hypyiksi ja tälleiksi. Ylös saimme ainoastaan alamittataimenia. Mukavaa kuitenkin oli, kiitokset Aimolle!



Seurareissuilla kalastukseen keskittyminen vaihtelee perinteisesti eri henkilöiden osalta melkoisesti, niin nytkin. Erityisesti eräs metsäkanalinnun kaima keskittyi perjantain ja lauantain hommaamaan käsiin sopivaa tärinää larvojen uitossa tarvittavia mikroväristyksiä varten, sunnuntaiaamuna täsmäkalastaja ehti sitten jo joellekin.. :)



Itse keskityin välineiden hajottamiseen, omien ja muiden.. Lauantaina heitin Sepon Sagella pinturia, kun vapa yht'äkkiä meni liitoksesta poikki perus rullausheitossa. Ottihan tuo päähän, kun muiden välineitä särkee. Onneksi takuu korvaa, mutta Sagellahan se ei tunnetusti kaikkein nopeinta ole. Tänään aamulla puolestani liukastuin rantakivillä, ja kaatuessani murjoin Scierran IC3- kelan koko painollani lujaa kiveen. Solmuunhan tuo kela meni, lisäksi hieman halkesi yhdestä kohtaa. Täytynee tilata uusi samanlainen, kun ei ole kallis ja olen ollut tosi tyytyväinen kelan toimintaan muuten. Onpahan ainakin varapuolia kaapissa tarpeeksi, kun uuden hommaa.. Välinehankintoja on edessä muitakin, suunnitelmissa on hankkia ainakin uusi vapa ja siimoja järvihommiin jo ennen lokakuista Risulammen karsintaa.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja