maanantai 17. elokuuta 2009

Kisaturistina SM-finaalissa

Niin siinä sitten kävi kuten aikaisemmin ennakoin, eli SM-finaalista tuli itselleni turistireissu. Normaalista poiketen tänä vuonna ei tullut ainoatakaan peruutusta, joten tipuin ensimmäisenä ulos finaalista. 3375 pistettä eivät siis riittäneet finaalipaikkaan. No, ensimmäinen kisailukausi on nyt ohi, ensi vuonna entistä kovemmalla höyryllä takaisin. Toki laitoin syyskarsintalapunkin vetämään, johon raksitin Risulammen kisan. Risulammella on tullut blankattua koko kisa kahtena edellisenä vuotena, ensin 2007 Vekara Openissa ja sitten viime vuoden karsinnassa. Ei kahta ilman kolmatta? ;)

Ensimmäisen päivän vietin Suurella Kangaslammella kilpailua seuraten. Kaloja tuntui ensimmäisellä jaksolla nousevan hieman sieltä täältä, toisella jaksolla kalantulo painottui selvästi uloimpaan poukamaan. Kolmatta jaksoa ei sitten tullutkaan niin tiiviisti seurattua, Hiltusen Mikan ja kumppaneiden kanssa käytiin leirintäalueen terassilla ja aika meni enemmän tarinoimiseen kuin kisan seurantaan. Kolme jaksovoittoa järveltä olivat jäätävä suoritus Kokkilan Artolta, eikä Ylösen Ollikaan jäänyt finaalin ensikertalaisena paljoa pahemmaksi päivän viidellä jaksopisteellään.Sunnuntaina sain sitten valvojan pestin Vaikkojoen poolille 12, josta oli ensimmäisenä päivänä mittautettu yksi hyväksytty kisakala, lisäksi molemmat poolin kalastaneet käyttivät haavissa yhden ulkopuolelta kiinni olleen kirjolohen. Ensimmäisellä jaksolla Vappulan Antti mittautti poolista hyvissä ajoin pari kirjolohta, toisen koskesta ja toisen poolin alaosan suvannosta/loppuliu'usta. Antin leechiä puri lisäksi 71cm hauki. Alapuolisesta poolista myös kisojen myötä MM-joukkueen varamieheksi noussut Hiltusen Jyrki kiikutti kaksi kirjolohta mittaukseen, joista toisen aivan kolmen tunnin jakson loppuminuuteilla.

Päätösjaksolle sainkin sitten valvottavaksi Kokkilan Arton, jolla oli mahdollisuus sinetöidä suomenmestaruus itselleen kyseiseltä poolilta. Sen Arto tekikin mittauttaen noin puoli tuntia ennen jakson loppua 48cm kirjolohen loppuliu'usta. Arto kajautti kalan haaviamisen jälkeen ilmoille komean intiaanihuudon, taisipa siinä valvojaltakin päästä pieni riemunkiljahdus :)Koko viikonlopun teki tietysti mieli päästä itse kalaan, mutta mukavaa oli kilpailuja seuratakin. Järvellä olosuhteet olivat kaikille tasaiset, mutta jokipoolit olivat kilpailussa valitettavan epätasaisia. Kisaa edeltävänä päivänä suoritettu taimenistutus ei onnistunut odotetulla tavalla, sillä taimenia istutettiin jokeen 200kg ja kilpailussa niitä mitattiin ainoastaan kolme. Tämän takia ns. 'taimenpoolit' 1-4 antoivat kilpailijoille pelkkiä blankkeja koko finaalin ajan. Kiitoksia kilpailijoille, järjestäjille ja muille paikalla olijoille mukavasta seurasta. Kilpailun tulokset löytyvät pk.netin tulospalvelusta. Alla vielä kuva perhokalastuksen suomenmestarista vuosimallia 2009:Perhokalastusvuosi 2009 on nyt vääjäämättä kääntymässä itselläni ehtoopuolelle. Toki reissuja tulee vielä useampi tehtyä, mutta sama haikea fiilis on päällä niin kuin usein muulloinkin tähän aikaan vuodesta. Uutta pohjoisen reissuakin on alkanut odottamaan jo nyt, vaikkei edellisestäkään ole kuin reilu pari viikkoa aikaa. Velipojat tosin suuntaavat loppuviikosta Ruijaan, mutta itse en tällä kertaa pääse mukaan opiskelujen pukatessa päälle.

2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Ens vuonna sitten rynnistät itsekin finaaliin.

Pietu kirjoitti...

Se on tietysti ehdoton tavoite.