perjantai 21. elokuuta 2009

Yö Kapeenkoskella

Eilen illalla lähdimme Pölkin Esan ja Törmälän Ramin kanssa heittämään yölupaa (18-06) Kapeenkoskelle. Kylläpä oli koski eri näköinen, kun ainoalla käyntikerrallani -06 keväällä, vesi oli nyt varmasti yli metrin matalampana, kuin tuolloin.Edellisen luvan heittäneiden kalastajien kommentit eivät kovin hyvää kalantuloa lupailleet. Melko hiljaista pitelikin, Esa koukutti alussa yhden nelikymppisen ja Rami tiputti hieman isomman. Itselläni oli jälleen jotenkin veto pois kalastuksesta. Välillä istuttiin tulilla Kivimäen Villen ja Hirvasen Mikon kera, jotka olivat jokusen kalan saaneetkin. Ennen hämärän tuloa Esa koukutti vielä noin nelivitosen taimenen, itsellänikin oli yhden alamittaisen lisäksi kaksi muutaman potkun kontaktia parempaan kalaan. Hämärällä/pimeällä ei jaksanut enää heittää, yhtenä syynä koskien niskoilla kymmenittäin lentäneet lepakot.. Jotenkin tuntui hieman tyhmältä maksaa 25€ näin lyhyestä kalastusrupeamasta, Esa lähti kotiin, Ramin kanssa jäimme laavulle nukkumaan.

Aamulla valoisan tultua kalastelimme vielä reilun tunnin setin Kärmekarilla, ennen kuin lupa loppui. Rami tartuttikin heti taimenen, joka oli sama kala kuin Esan eilen saama. Nyt yön jälkeen koski oli selvästi hieman herännyt, koukutin larvoilla ensin yhden alamitan, sitten parempi kala otti kiinni, rojautti syöksyn päätteeksi ilmaan ja irtosi. Tämän jälkeen vapauttelin vielä yhden noin nelikymppisen eväleikatun kalan. Kohta lupa loppui ja ei muuta kuin himaan pötköttämään.


Jätkät ja reissun linssilude


Parin viikon päästä on edessä Kapeenkosken seurareissu, tilanne näyttää sikäli hyvältä, että vesi on mukavalla kalastuskorkeudella (=matalalla). Kun vesi vielä jäähtyy, niin luulisi kalojenkin aktivoituvan paremmin. Seurareissua edeltävän ajan taidan käyttää perhonsidontaan, ellei jotain pikakopaisua tule sitten tehtyä.

Ei kommentteja: