Ahvenpilkillä



Hiihtoloma alkoi ja eilen illalla saavuin Vääksyyn. Tarkoitus oli lähteä lomalla uittelemaan uusia perhoja, sen verran tuntuisi kuitenkin pakkaskelejä riittävän, että saa nähdä tuleeko mentyä. Toki perhovälineetkin otin mukaan. Perinteisten talvikelien aikaan ahventen pilkkiminen on kuitenkin perhokalastusta luontevampi vaihtoehto, niinpä avasin tänään iltapäivällä kalastusvuoden 2009 ahvenia pilkkimällä Vesijärvellä.

Tavoite oli löytää kuoreparvien perässä uivat isot ahvenet, mutta suurin osa ylös tulleista kaloista oli melkoista silppua. Ongin tosin ketjupilkillä, tasurilla olisi ollut paremmat mahdollisuudet pannukarkeisiin ahveniin. Reilun tunnin pilkkimisen tuloksena onnistuin kuitenkin löytämään myös yhden oikein komean ahvenen, sekä ahvenensinttien sivutuotteina myös särkiä, lahnan ja kiisken.



Ihan mukavaa ajanvietettä pilkkiminenkin on silloin tällöin, vaikken mikään intohimoinen pilkkimies olekaan. Täytynee kuitenkin loman aikana käydä vielä pari kertaa etsimässä sitä isompien ahventen parvea, jos pääsisi sitten paistelemaan jauhossa kuorrutettuja ahvenfileitä pannulla runsaan rasvan kera.. Jos kelit vaihtuvat suojan puolelle, niin perhokalastuskausikin tulee avattua, muuten avaus saattaa siirtyä Äyskoskelle maaliskuun puoliväliin..

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja