maanantai 13. lokakuuta 2008

Harjuskalassa omilla mailla

Eilen illalla matkasin junalla Rovaniemelle, tänään aamulla tekikin jo mieli lähteä harjuksia kalastelemaan. Pienoisen pohdiskelun jälkeen valitsimme Jossun kanssa kohteeksi YR-joen, jonka rannalta omistamme maapläntin. Mikäs siinä on omilla mailla harjuksia onkiessa..

Keli oli melkein koko päivän todella kylmä ja usvainen. Itse en ollutkaan YR:llä vieraillut kuuteen vuoteen, joten tämä oli mukava jälleennäkeminen "oman" pikkujoen kanssa. Mikäs siinä oli kalastellessa, kun noin kolmen tunnin rupeaman aikana koukutimme muutaman +-35cm harjuksen nymfeillä ja pintureilla. Harjukset eivät olleet enää virtapaikoista, vaan kalat tulivat niskoilta ja suvannoista.

Alasuvannosta Jossun vapa niiasi syvemmin, ja väsytyksen jälkeen pääsin haavimaan Jossulle harjuksen, joka oli melkoisen kookas tällaiseen pikkujokeen. Nymfiin napannut harjus oli 46cm pitkä ja puntarivaaka näytti tuhdille kalalle painoa 900g. Suurin harjuksemme täältä, joka sai jatkaa vedenalaista taivaltaan parin kuvan jälkeen. Itsekin sain vielä kontaktin melkoisen hyvänkokoiseen harjukseen, joka kuitenkin irtosi nymfistä ensimmäisessä syöksyssä.


Sitten oli aika pakata kamppeet ja lähteä takaisin Rovaniemelle. Kävin vielä pikaisesti heittämässä Kemijoen Olkkakosken niskalla, tuloksena yksi pikkuharri ja ilmeisesti kirjolohitärppi. Saa nähdä tuleeko huomenna mentyä taas kalalle. Keli näyttää melko lohduttomalta, mutta voihan se olla, että sitä löytää silti itsensä olkkakoskelta.


Ei kommentteja: