Pikapisto Päijänteelle

Elokuu on mennyt hyvin vähillä kalastelulla, tänään päivän Olympialaisia katsellessani alkoi sitten tehdä mieli kalalle.. Istukkaiden onkiminen ei kuitenkaan napannut yhtään, joten päädyin tekemään pikaisen piston Päijänteen siikapaikoille.



Jonkun aikaa olin heitellyt ja yhden tärpinkin saanut, kun näin rannan vieressä melko matalassa pintakäynnin. En jaksanut pinturia laittaa kiinni, vaan uitin kuulapäät tuikkilinjalle, ja siika hyväksykin vihreän kuulapään ensiuitolla. Muutaman sekunnin kuluttua tosin tämä ihan nätti siika jo onnistui rimpuilemaan itsensä irti perhosta.

Reilun tunnin heittelyn jälkeen olin jo lähdössä pois, kun näin taas pintakäynnin. Pieni cdc-pinturi siimanpäähän, ja kala nousikin perhoon heti kun se vain kohdalle tuli. Yllätys seurasikin sitten, kun kala tuli ylös. Siian sijasta perhossa rimpuili noin 30cm harjus, enpä ole ennen Päijänteestä harria perholla saanut.. Tämän jälkeen aloin jo epäilemään ensiksi kiinni olleen isomman kalan lajia, siialta se tosin näytti. Niin tai näin, paikalla pitää piipahtaa syksyn mittaan useamminkin.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja