keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Seurajoukkueiden SM-kilpailut 13.-14.9.2014

Joukkuekilpailut kisattiin viikonloppuna Vekaranjärven Ahven- ja Risulammella. Kilpailussa jokainen joukkue kalasti neljä jaksoa Risulammella ja neljä Ahvenlammella. Kilpailuun osallistui yhteensä 15 joukkuetta, FFC JKL oli mukana kisassa kolmen joukkueen voimin.


Joukkueet oli jaettu kahteen ryhmään, jotka onkivat vuorotellen kaksi jaksoa putkeen molemmilla lammilla. Pistelasku meni joukkuekisoille ominaiseen tapaan niin, että kalapisteet kerrottiin joukkueen kyseiseltä jaksolta kalaa saaneiden jäsenten määrällä. Risulammelta kalastettiin rannalta niin, että kaksi kalastajaa onki joukkueesta kerralla. Ahvenlammella puolestaan kaksi joukkueen jäsentä onki samaan aikaan veneestä ja yksi kelluntarenkaasta.

FFC JKL:n joukkueet oli muodostettu seuraavanalaisesti:

FFC JKL 1: Jyrki Hiltunen, Pietari Sipponen, Tuomas Lappalainen
FFC JKL 2: Mikko Räsänen, Juho Strandman, Aapo Ilola
FFC JKL 3: Jussi Wacklin, Atte Valkama, Jussipekka Myllymäki

Arvonnassa meidän joukkueelle tuli B-ryhmän lappu samoin kuin kolmosjoukkueelle. Tämä tarkoitti sitä, että lauantaina onkimisimme aamulla kaksi jaksoa Ahvenlammella ja iltapäivästä siirtyisimme Risulammelle, sunnuntaina puolestaan järjestys olisi päinvastainen. A-ryhmän lapun nostanut kakkosjoukkueemme puolestaan aloitti Risulammelta.

Alla jaksokohtainen kooste oman kisamme kulusta.

1. jakso, Ahvenlampi

B-ryhmän joukkueiden edustajat valmiina avausjaksoon
Ahvenlammella sovimme, että minä ongin kelluntarenkaasta ja Tuomas sekä Jyrki veneestä käsin koko kisan. Olin aiemmin kalastanut vain kerran renkaasta, joten alussa homman kanssa oli hieman totuttelemista. Jakson puolivälissä löysin matalasta kirjolohiparven, josta tartutin aivan peräkkäin kolme kalaa. Kaksi ensimmäistä tulivat haaviin asti, viimeinen irtosi hypyssä. Jyrki oli saanut veneestä kolme kirjolohta jotka yhdessä omien kalojeni kanssa riittivät jaksovoittoon. Kolmosjoukkueellamme oli myös samat kalamäärät, mutta pienemmät kalat. Tämä olikin sitten ensimmäinen ja viimeinen kerta koko kisan aikana, kun senttipelituuri oli meidän puolella.

Tulos: 5 kalaa (Jyrki 3, Pietu 2) jaksosijoitus 1.

2. jakso, Ahvenlampi

Toisella jaksolla jatkoin renkaasta. Pari rengasta saivat jakson aikana useampia kaloja samoilta sijoilta. Itse en päässyt heittämään tuohon parhaimpaan paikkaan, mutta sain kuitenkin pari kirjolohta tartutettua. Ensimmäinen lähti kovan tällin jälkeen uimaan lujaa suoraan kohti ja irtosi, toinen puolestaan tippui muutaman potkun venkoilujen jälkeen. Jyrki oli saanut veneestä yhden kirjolohen, joka oli valitettavasti jakson yhden kalan joukkueiden pienin kirjava lohi. Kolmosjoukkueen kaikki jäsenet saivat kalaa ja he pokkasivat jaksovoiton, meidän jaksosijoituksessa ei ollut kehumista.

Tulos: 1 kala (Jyrki), jaksosijoitus 7.

3. jakso, Risulampi

Ruokailun jälkeen ongimme iltapäivän Risulammella rannalta. Risulampi menee perinteisesti heti ekan jakson jälkeen tukkoon, joten iltapäivän jaksoista oli tiedossa pieniä kalamääriä ja yhden kalan onkimista. Aloitimme kakkosbiitistä Jyrkin kanssa, saimme molemmat heti alkuun tärpit. Järven toisesta päästä Viljasen Leksa veti Pirkanmaan tiimille kalan. Sain samasta poolista vielä parilla uitolla useita peräkkäisiä nypyjä, ennen kuin tartutin ensimmäisen kalan. Kirjolohi kuitenkin irtosi hetken väännön jälkeen. Tässä vaiheessa alkoi jo hieman ahdistaa, mutta poolin viime minuuteilla toinen kala sitten tarttui ja pysyi haaviin asti kiinni. Itse olin kalan saaneena loppujakson viltissä kalakertoimien maksimoinnin takia ja Tuomas sekä Jyrki kalastivat. Enempää tapahtumia ei meidän tiimille jaksolta tullut. Kolmosjoukkueemme Jussi sai kirjolohen samasta poolista, mistä meidän kala tuli. Jussin kala oli 45cm, meidän ja Pirkanmaan tiimin kalat 44cm, joten jaksolta tuli kakkossija.

Tulos: 1 kala (Pietu), jaksosijoitus 2.

4. jakso, Risulampi

Päivän viimeisellä jaksolla meillä piteli melkoisen hiljaista. Ensimmäisellä poolilla sain yhden vedon, en muista oliko koko joukkueella muita kalatapahtumia. Hienosti kisan onkinut Jussi veti jälleen kalan, mikä takasi kolmosjoukkueellemme selvän piikkipaikan ensimmäisen päivän jälkeen. Jaksolta saivat kalat myös Espoon sekä Kouvolan Varuskunnan Metsästäjien joukkueet.

Tulos: Blänkki, 8 jaksopistettä

Ensimmäisen päivän jälkeen kolmosjoukkueemme oli selvässä johdossa 6 jaksopisteellä, kakkosjoukkueemme kolmantena ja me jaetulla kuudennella sijalla neljän pisteen päässä pronssisijasta.

5. jakso, Risulampi

Toisen päivän aamuna jatkoimme jälleen Risulammella. Jakso alkoi rauhallisesti eikä tapahtumia ollut. Ensimmäisen poolin loppuhetkillä sain heitettyä pintakäyntiin, kirjolohi kiinni ja hetken päästä tuuletusten kera haaviin. Loppujakson istuin jälleen viltissä Jyrkin ja Tuomaksen kalastaessa. Pirkanmaan porukan Koivulan Ismo sai viimeiseltä poolilta kalan, jonka Jyrki nopeasti kuittasi onkimalla meille jakson toisen kirjolohen. Jakson loppuvihellyksen tullessa luulimme jo voittaneemme jakson, mutta Leksa oli tartuttanut kalan juuri ennen vihellystä ja väsytteli sen haaviin loppuvihellyksen jälkeen. Jaksolta tuli yhteensä neljä kalaa, jotka tulivat meidän ja Pirkanmaan eri kalastajille. Hävisimme senteillä jaksovoiton, jälkimmäisestä kalastamme ei siis lopulta ollut mitään hyötyä. Kolmosjoukkueemme otti tältä jaksolta kisan ainoan blänkkinsä.

Tulos: 2 kalaa (Pietu ja Jyrki), jaksosijoitus 2.

6. jakso, Risulampi

Viimeisen Risulammen jakson aluksi Jussi  jatkoi vahvaa suorittamistaan ja tartutti kolmosjoukkueellemme ison killen. 60cm kalan solahtaessa haaviin kolmosjoukkueen mitali alkoi jo näyttää hyvin todennäköiseltä, Myös Kouvolan porukka sai kalan jakson ensimmäiseltä poolilta, Tuomaksellakin oli pari tälliä jotka eivät tarttuneet. Keskimmäisellä poolilla Jyrki sai ensin kontaktin kalaan, joka ei tarttunut. Tästä hieman eteenpäin Jykä tartutti ja haavitsi kalan, mikä tarkoitti meidän olevan tiukasti mitalikamppailussa mukana. Jakson viimeiseltä poolilta Espoon porukan Kinnusen Santeri sai vielä kalan. Jaksolta tuli neljälle joukkueelle yhdet kalat. Huono senttipelituurimme jatkui, sillä oma kalamme oli jälleen näistä pienin.

Tulos: 1 kala (Jyrki), jaksosijoitus 4.

Jussi ja 60cm Risulammen kirjolohta
Viimeisellä ruokatauolla selvisi, että kakkos- ja kolmosjoukkueemme taistelivat voitosta ja olimme tiukasti mukana pronssikamppailussa. Kaikki mahdollisuudet olivat siis olemassa jopa kolmoisvoittoon asti.

7. jakso, Ahvenlampi

Olin taas itse kellurenkaassa, Tuomas ja Jyrki onkivat puolestaan veneestä. En saanut tuntumaa kaloihin koko jakson aikana, vaikka osa kalastajista niitä sai myös renkaasta aina silloin tällöin. Tuomas ja Jyrki saivat onneksi molemmat kalat, kuten myös kolmosjoukkueemme Jussi ja Jussipekka. Jyrki oli lisäksi karkuuttanut monta kalaa. Vähemmän yllättäen hävisimme taas senttipelissä parilla sentillä kolmosjoukkueellemme,

Tulos: 2 kalaa (Jyrki ja Tuomas), jaksosijoitus 3.

8. jakso, Ahvenlampi

Jakso alkoi taas kelluntarenkaasta ilman tapahtumia. Reilun puolen tunnin jälkeen tartutin sitten kovaa tälläneen kirjolohen. Kala lähti jälleen uimaan todella lujaa kohti rengasta ja irtosi muutaman kirosanan kera. Loppujaksosta sain enää yhden tällin. Jyrki oli myös katkottanut veneestä siimat, kun kala veti ne pohjatukkiin. Blänkit tuli ja usko mitaliin alkoi hiipua. Kolmosjoukkueesta koko kisassa vain yhden jakson blänkännyt Jussi veti jälleen kalan ja Jussipekka peräti kolme, mitkä varmistivat heille SM-kultaa.

Tulos: Blänkki, 8 jaksopistettä

Loppujen lopuksi kolmosjoukkueemme voitti kisan melko selvästi ja toisessa ryhmässä onkinut kakkosjoukkueemme oli yhtä selvästi hopealla. Me sijoituimme neljänneksi tasapisteissä pronssia pokanneen KSPK:n ykkösjoukkueen kanssa. Hieno tulos seuraltamme, mutta oman joukkueemme osalta otti päähän melko rankasti. Täydellinen palkintopöydän putsaaminen kolmoisvoitolla oli nimittäin äärimmäisen lähellä. Senttipelituuri oli meidän tiimillä todella huonoa läpi kisan ja lisäksi tiputtelimme varsinkin Ahvenlammella Jyrkin kanssa luvattoman monta kalaa.

Tasapisteillä neljänneksi jäämisen myötä meidän tiimille jäi vain luu käteen. Karsintakisoissa nelossijastakin saa palkinnoksi hyvät rankingpisteet, mutta joukkuekisoissa se on pahin mahdollinen kohtalo, varsinkin tasapisteillä häviö. Seuralta kuitenkin kaksoisovoitto, kolme joukkuetta neljän joukossa ja koko neljän kärki Jyväskylän seurojen joukkueita. Melko vahvaa suorittamista siis.

Lopputulokset:

1. Fly Fishing Club Jyväskylä 3 (Jussi Wacklin, Jussipekka Myllymäki, Atte Valkama)
2. Fly Fishing Club Jyväskylä 2 (Mikko Räsänen, Juho Strandman, Aapo Ilola)
3. Keski-Suomen Perhokalastajat 1 (Saku Ijäs, Jouko Ijäs, Ville Strandman)
4. Fly Fishing Club Jyväskylä 1 (Jyrki Hiltunen, Pietari Sipponen, Tuomas Lappalainen)
5. Pirkanmaan Perhokalastajat 2 (Leo Viljanen, Timo Määttä, Ismo Koivula)
6. Ääneseudun Perhokalastajat 1
7. Lounais-saariston Urheilukalastajat
8. Ääneseudun Perhokalastajat 2
9. Espoon Kilpaperhokalastajat
10. Pirkanmaan Perhokalastajat 1
11. Kouvolan Varuskunnan Metsästäjät
12. Etelä-Suomen Kilpaperhokalastajat
13. Keski-Suomen Perhokalastajat 2
14. Lahden Perhokalastajat
15. Jämsänjokilaakson Perhokalastajat

Kaksi parasta joukkuetta, vasemmalla FFC JKL 2 ja oikealla FFC JKL 3
Kisat olivat hyvin järjestetty ja osallistumismaksuun kuulunut majoituspuoli suorastaan loistava. Joukkuekisoihin kun kuuluu kilpailun lisäksi olennaisena osana myös sosiaalinen aspekti. Kisoina mielestäni parhaat joukkuekisat muutamaan vuoteen. Tästä kuuluu isot kiitokset Maneliuksen Petrille ja järjestävälle seuralle. Kalantulo ei ollut mitään röytämistä ja Risulampi meni odotetusti tukkoon heti A-ryhmän ekan jakson jälkeen. Sieltäkin tuli kuitenkin joka jaksolta kalaa kisan loppuun asti. Toivottavasti jatkossakin voidaan kilpailla joukkuemestaruuksista Vekaranjärvellä.

Nyt olisi sitten kerättävä motivaatiota syyskarsintoihin, joita on kalenterissa kolmena seuraavana viikonloppuna. Lampikisaralli jatkuu lokakuun alkupuolella järjestämäämme Havulammen karsintaan asti. Palaan asiaan luultavasti näiden kisojen jälkeen yhteenvetorapsan muodossa.

Ei kommentteja: