Riekonkoski 31.5.2014


Ongin aiemmin Saarijärven reitin koskia vuosittain, mutta nyt edellisestä visiitistä reitille oli kulunut jo kuusi vuotta. Turvetuotanto on tehnyt reitin vedenlaadulle surullista jälkeä, joten reissut ovat suuntautuneet muualle. Hyviä kaloja saadaan kuitenkin edelleen, varsinkin Riekonkoskelta. Lähdin eilen paikalle verestelemään vanhoja muistoja ja mielessä vilkkui myös mahdollisuus kookkaaseen taimeneen.

Perillä odotti kuitenkin yllätys, vesi oli nimittäin noussut melkoisen korkealle. Pari viikkoa takaperin vesi oli kuulemma ollut todella alhaalla, mutta nyt koski virtasi yhtenä kuohuna. Tämänkin olisi toki voinut todeta jo etukäteen netistä katsomalla, mutta sitä en nyt älynnyt tehdä.


Korkea vesi tarkoittaa toki täällä sitä, että järvestä saattaa nousta hyviä kaloja koskeen. Varsinkin larvoilla kalastus oli kuitenkin nyt todella haasteellista valkoisten kuohjen ja korkean veden takia. Keskityinkin lähinnä streamerhommiin. Tapahtumien suhteen piteli melko hiljaista. Useamman tunnin kalastuksen aikana sain pari taimenta ja tiputin toiset kaksi. Molemmat ylös tulleet kalat purivat tinseliin. Yläkosken saaren alarajan peilistä sain larvalla kontaktin kookkaampaan taimeneen. Tällä vesitilanteella lopputulema oli kuitenkin aika selvä. Kala ryntäsi samointein ränninä kuohuavaan kosken alaosaan ja meni menojaan.


Kävin kopaisemassa nopeasti myös samaan lupaan kuuluvan Muittarinkosken. Alunperin tarkoituksenani oli jäädä Riekolle yöksi, olin pakannut makuupussin ja teltankin mukaan. Vesitilanne muutti kuitenkin mieltä. Koskella oli jonkin verran muutakin porukkaa ja puoleenyöhön mennessä olin onkinut tällä vesitilanteella kalastettavat potentiaaliset paikat jo useampaan otteeseen. Käristelin laavulla vielä makkarat ja lähdin kotia kohti.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja