sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Muuramenjoen SM-karsinta 28.6.2014


Viimeisen parin viikon aikana en ole käynyt kalassa lainkaan, vaikka paras kausi olisi meneillään. Jotenkin olen ollut hieman leipääntynyt koko touhuun, enkä jaksanut käydä treenaamassa Muuramen karsintakisaakaan varten. Itse kilpailusta tulikin sitten malliesimerkki päivästä, jolloin oikein mikään ei onnistu.

Aloitin B-ryhmästä seiskapoolista, joka oli jälleen kilpailun vaikein pooli. Olin nollilla aivan jakson viime minuuteille asti, jolloin löysin poolista yhden kirjolohen. Toisena kalastimme ykköspoolin, joka oli puolestaan kisan toiseksi heikoin. Tästä sain jo paremmin tapahtumia. Yksi kirjolohi haaviin, yksi karkuun ja iso kasa särkiä, joista tosin vain yksi oli mitallinen. Tuloksena siis kaksi kalaa korttiin.

Ruokailun jälkeen pääsimme onkimaan parempia pooleja, mutta oma suoritukseni kolmospoolista alkoi melkein jo naurattamaan. Seitsemän kalaa kiinni, joista kuusi irtosi ilmassa ja vain yksi tuli haaviin. Ei näin. Viiimeisenä kalastelin vitospoolin, jonka onkiminen oli todellakin lähinnä kalastelua. Sain poolista yhden kalan ja tiputin jälleen jokusen. Yksi näistä tiputetuista kaloista oli todella komea taimen, jota väänsin melko pitkään. Kala kävi ensin korkealla ilmassa, paineli välillä ylävirtaan toisen poolin suuntaan ja välillä taas alas. Harmittavasti perho repesi lopulta kalan suupielestä hyvän väännön jälkeen.

Päivästä jäikin lähinnä kismittämään tuo iso karkuutettu taimen, johon olisi ollut hyvä lopettaa heikosti sujunut kisa. Kalastin toki vaikeamman poolisarjan, mutta tämänpäiväisellä koheltamisella ei olisi muutenkaan ollut asiaa lähellekään kärkeä. Pitkästä aikaa siis oikeasti huonosti ongittu karsintakisa ja sijoitus sen mukainen (14./16). Järjestäjän näkökulmasta jäi hieman harmittamaan ykköspoolin yllättävän huono kalantulo, minkä johdosta kilpailukorttien pooliparit eivät tällä kertaa olleet tasaisia.

Kilpailun kärki: 3. Jyrki Hiltunen, 1. Jarkko Suominen, 2. Jussipekka Myllymäki
Kilpailun voittajakaksikko Jarkko Suominen ja Jussipekka Myllymäki varmistivat finaalipaikkansa tasaisilla suorituksilla, kolmanneksi tuli aamupäivällä koskibiiteiltä isoja kalamääriä röytänyt Hiltusen Jyrki. Jussipekan finaalipaikan myötä seurastamme kilpailee nyt 10 henkilöä SM-finaalissa.

Itsekin kilpailen seuraavan kerran SM-finaalissa, nyt on aika laittaa hetkeksi ajatukset aivan muualle kisaamisesta. Reilun parin viikon päästä suuntaan Juhon kanssa Finnmarkiin ja eiköhän sitä ennen tule tehtyä pari muutakin koskireissua.

4 kommenttia:

miksu83 kirjoitti...

aina ei voi voittaa...joskus tulee huonompia tuloksia.mihin perhoihin puri sulla muuten kirret?ajattelin lähtee huomenna kopasee muuramenjoen.siellä varmaan kalaa nyt on?

Pietu kirjoitti...

PT- ja hares ear-nymfeihin purivat, eipä noita killejä tosin tullut itselle kisassa kuin kaksi ylös asti.

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kalastaa kisassa, jossa on laaja lajikirjo. Särjen alamitta mielestäni ok. Ruokailu on aina plussaa!

Petteri

Pietu kirjoitti...

Mukava kuulla hyvää palautetta kisasta. Viime vuotiseen verrattuna särkeä oli nyt vähemmän, mikä teki nyt tuon parittomien poolien lapun parillisia huonommaksi. Täytyy yrittää ensi vuonna suunnitella poolitus hieman tarkemmin vedenlämmön mukaan. Mikäli vesi on ajankohtaan nähden kylmää kuten nyt, niin ykkösen tapaisissa särkipooleissa ei ole niin paljoa kisakalaa. Toisaalta viime vuonna kutonen ja seiska olivat kisan heikoimmat poolit. Seiska oli sitä nytkin, mutta kutonen selvästi parempi. Kaikkea on vaikea ennakoida, mutta pyritään ottamaan vähän oppia tämän kisan poolituksen perusteella ensi vuotta suunnitellessa :)