Purkkaripurolla


Keski-Suomesta löytyy useita pieniä puroja, joihin on jossain vaiheessa istutettu puronieriää. Purkkarit ovat sittemmin muodostaneet useaan paikkaan sitkeän ja tiheän luonnonkannan. Näitä pohjois-amerikkalaisen vieraslajin asuttamia puroja kartoittaessa voi jokainen kokea löytämisen riemua.

Tänään kävin piipahtamassa eräällä puronieriöiden tiheästi asuttamalla pikkupurolla. Purkkareita löytyi tuttuun tapaan todella reilusti, kun uitteli kaloille erilaisia pieniä nymfejä. Purkkari on pienikasvuinen kala, tällä piipahduksella perhoja purreiden kalojen koko vaihteli välillä 10-30cm. Yli 25cm purkkari on kyseiselle purolle jo hyvänkokoinen.

Puronieriä ei vieraslajina varsinaisesti kuulu Suomen luontoon, mutta se on hauska kala onkia niissä pikkuvesistöissä missä niitä esiintyy. Puronieriöitä voi ottaa hyvällä omallatunnolla jokusen pannulle, kunhan ei missään olosuhteissa sotke kalaa taimeneen. Tällä ojalla ei taimenia esiinny, mutta niitäkin vesiä on, joissa lajit elävät rinnakkain.

Vanha väkäleuka
Nymfin napannut

Kommentit

miksu83 sanoi…
eihän tää ole sallaanoja?tai korpijokisinulta ei varmaan saa tietoa tästä paikasta?olis niin mukava itsekkin päästä tämmöselle purolle kalaan.Vai onko tämä paikka salainen?Mutta kiitos jos sinulta jotain tietoa saisi.Sinulta on kysyttävä näistä tämmöisistä paikoista,kun itse myös haluaisin tämmöisille puroille kalaan.kovasti olen kyllä etsinyt,mutta en ole löytänyt.
Pietu sanoi…
Ei ole kumpikaan noista paikoista. Etsimällä löytää, kaikkea tietoa ei viitsi laittaa julkiseksi :)

Suosittuja blogijuttuja