keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Talvimättöä


Vaihtuvan työpaikan myötä kohdalleni osui tälle viikolle muutama arkivapaa. Kunnollinen talvi näyttäisi alkavan loppuviikosta, joten nyt oli hyvä aika käydä vielä kerran virtavesillä ongella. Keli oli koko päivän ajan selkeästi plussan puolella ja sumu leijaili joen yllä. Välillä satoi kohtuullisen reippaasti vettäkin.

Kalallisesti päivä oli vielä viikonlopun reissuakin parempi, talvella osuu harvemmin tämänkaltaisia mättöpäiviä kohdalle. Kaloja tuli todella hyvin niin intterisiimalla uitetuilla leecheillä ja streamereilla kuin kohottelemallakin. Tasan yhdellä taimenella oli rasvaevä tallella, eväleikatut istukkaat ovat siis tälläkin koskella ylivoimaisesti yleisimpiä saaliita. Ainakin vielä.

Talvikalastukselle ominaista ovat lyhyet ja erittäin selkeät aktiivisuusjaksot. Tänään nuo korostuivat entisestään. Välillä sai vapautella taimenia toisensa perään, kun taas viimeisen parin tunnin aikana ainut tapahtuma oli yksi haavissa pyörähtänyt täplätakki. Päivän erikoisin saalis oli isokokoinen särki, joita tapaa harvemmin talvella virtapaikoista. En ainakaan muista aiemmin talvella koskelta särkeä saaneeni..

Laitetaan lopuksi vielä pienimuotoinen pärstägalleria muutamasta päivän kalasta. Kuvissa näkyvillä myös pari reissun aikana kaloja antanutta perhoa.


4 kommenttia:

Matska kirjoitti...

Komeita pilkkukylkiä! Nappasivatko suvannoista vai kovemmasta virrasta?

Pietu kirjoitti...

Suvannoissa ja loppuliukujen tienoilla nuo talvisaikaan elelevät. Tosin vesi on Keski-Suomessa nyt sen verran korkealla, että suvannoissakin virtaa ajoittain aika rivakasti. Sopivat montut ja akanvirrat kun löytää, niin saattaa osua "pajatsolle".

Unknown kirjoitti...

Mikä on paikan/kosken nimi? Antti

Pietu kirjoitti...

Kärnänkoski