torstai 18. heinäkuuta 2013

Kuola koettu


Kuolan niemimaan taimenkeikalta on nyt kotiuduttu parin vuorokauden yhtäjaksoisen matkustamisen jälkeen. Yhteenvetona voisi sanoa, että olosuhteet olivat todella haastavat. Alueella ei ollut satanut käytännössä ollenkaan edellisen kuukauden aikana, joten vedet olivat todella alhaalla. Lisäksi meidän visiittimme aikana keli oli valtaosan ajasta kovan pohjoistuulen ja sateen sävyttämää, eikä hyönteisiä kuoriutunut käytännössä lainkaan. Välillä tuulen ansiosta joki virtasikin nivapaikoissa väärään suuntaan..

Reissu tarjosi kuitenkin kuusi päivää vaihtelevaa ja haastavaa taimenen perhokalastusta. Olosuhteiden myötä kalamäärät eivät nousseet hirmuisiksi, mutta keskikoko oli kohdallaan ja hienoja taimenia kävi haavissa vapautettavana. Itsekin onnistuin muiden komeiden kalojen lisäksi rikkomaan 70cm rajan pintaperhotaimenella (ja metrin perhohauella..).

Palataan kuun loppupuolella asiaan raportin ja kuvakoosteiden kera. Nyt on aika hieman huilata ajatuksia kalastuksesta ja keskittyä muihin lomatouhuihin.

2 kommenttia:

Hegundazz kirjoitti...

oliko kuinka kallis reissu? Maisemat ja kalat varmaan olleet todella kauniita. Meillä olisi 2 viikon päästä oma reissu pohjoiseen.

Pietu kirjoitti...

Kalat ovat kyllä todella hienoja, mutta niiden eteen joutui kyllä tuollakin tekemään nyt todella työtä. Taimenreissut Kuolan niemimaalle maksavat paikasta, kuljetustavasta ja matkanjärjestäjästä riippuen noin 1000-4000 euroa.