maanantai 23. elokuuta 2010

Oppia taitavammilta

Kun pk.netin kautta haettiin joskus heinäkuussa valvojia SM-finaaliin, niin ilmoittauduin melkein heti mukaan. Kalenterissa ei ollut kyseiselle viikonlopulle mitään ohjelmaa, majoitus ja ruuat luvattiin kustantaa ja ainahan se on mukavaa seurata tekijämiesten kalastusta.


Valvoin Lankosken kakkospoolia, josta nousi viikonlopun aikana yhteensä 35 kalaa, joten mittaushommia riitti mukavasti. Yhtään blänkkiä ei poolista tullut. Viikonloppu oli mielestäni muutenkin ehdottoman onnistunut, keskityin erityisesti eri kilpailijoiden kalastustekniikoiden seuraamiseen.

Kirjolohen jokikalastuksesta jäi päähän mukavasti uutta oppia, tekee oikein mieli lähteä itse testaamaan eri tekniikoiden toimivuutta. Lisäkseni poolilla oli viikonlopun ajan australialainen vaihto-oppilas Fraser, aloitteleva kilpaperhokalastaja hänkin, joka teki ahkerasti muistiinpanoja kilpailijoiden tekemisistä. Antoisa viikonloppu varmasti myös Fraserille!

Ensimmäisenä päivänä valvoin Leväsen Jukkaa, Heikkisen Jaria, Pirkkalaisen Jannea ja Kallion Kaita. Heikkisen Jari mittautti poolista suurimman kalamäärän, 10 kirjolohta, jolla irtosi myös jaksovoitto.


Toisena päivänä poolillani kalasti Maneliuksen Petri, Niemisen Saku, Räsäsen Mikko sekä Lähteenmäen Antti. Koko kisan videokameran kuvattavana kalastanut Saku onnistui kakkospoolilla parhaiten toisen päivän kalastajista mittauttaen 6 kirjolohta. Finaaleista tulee TV-lähetys Erätulilla-ohjelmaan kuukauden päästä, Sakun jaksosta kakkospoolilla tulee ohjelmaan myös varmasti materiaalia. Jakson aikana yksi kala lähti vapautettaessa meikäläiseltä "hieman" käsistä, kuvaaja uhkasi laittaa kyseisen episodin vielä ohjelmaankin.. Jos näin on, niin pientä kuittia lienee odotettavissa..


Näin valvojan näkökulmasta kilpailut oli järjestetty erittäin hyvin, järjestämisen eteen nähty suuri panostus näkyi kaikessa. Harmittavasti yksi poolisarja sisälsi selkeästi muita huonommat jokipoolit, mutta niin voi aina käydä, vaikka yrittäisikin etukäteen jakaa poolit mahdollisimman tasapuolisesti. SM-finaalin lopputulokset löytyvät täältä.

Ensi viikonloppuna pääsee sitten itsekin kisailemaan Loop-Cupin finaaliin, joka käydään Iisalmen Pitkäkoskella "hieman" normaalista poikkeavilla kisasäännöillä. Paikassa en ole ikinä käynyt ja täytyy tunnustaa, että olen melko ulalla siitä, minkä kalalajin kalastukseen tuollaisessa kaiken kalan kisassa pitäisi keskittyä, kun eri lajien esiintymistiheydestä ei ole oikein mitään hajua.

Ei kommentteja: