Pakkaset paukkuu

Kuluva talvi on ollut siitä erikoinen, ettei vielä ole tullut juuri mieleenkään lähteä perhokalaan. Kyse ei ole siitä, etteikö polttelut olisi vähintäänkin aiempien vuosien tasolla. Talvi on vain ollut sen verran kylmä, että montaa kertaa ei ole elohopea noussut edes lähelle nollaa, joten kalastuskauden avaus siirtynee hyvinkin maaliskuun puolelle.

Muuhun harrastukseen liittyvään puuhaan tällainen pakkastalvi on toki mainiota aikaa, mutta viime aikoina on tekemisen puute vaivannut silläkin puolella. Perhoja tuli jo ennen vuodenvaihdetta sidottua sen verran paljon, että rasiat ovat ihan hyvässä kunnossa tulevaa kautta ajatellen. Niinpä siihenkään touhuun ei ole enää kovin ihmeellistä motivaatiota, toki nymfirasia kaipaa vielä täydennystä. Pari päivää takaperin käväisin myös kertomassa ja näyttämässä kuvia paikalliselle porukalle Pohjois-Norjan kalastukseen liittyen. Sinne on toki tarkoitus tänä kesänäkin suunata, reissun/reissujen ajankohdat ovat vaan vielä hämärän peitossa.

Kisalappukin tuli postitettua parisen viikkoa takaperin, ruksitin seuraavat kilpailut tulevaan karsintalottoon:

15.5. Haapamäki, Valkeisjärvi
16.5. Jyväskylä, Kuusikkolampi
22.5. Lahti, Pikku-Vesijärvi
29.5. Hyvinkää, Nukarinkoski
5.6. Kouvola, Jyräänjoki
6.6. Vekaranjärvi, Ahvenlampi
12.6. Hollola, Hammonjoki
3.7. Kerimäki, Puruvesi

Toukokuun puolestavälistä eteenpäin seuraavat neljä viikkoa sujunevat siis melko tiiviisti kisatouhujen parissa. Kuten jo aiemmin tuli uumoiltua, niin tämän kesän menestyksen perusteella katsotaan sitten uudestaan panostusta kilpakalastukseen. Melkoinen kasa karsintojahan tuossa tämän vuoden lapussa on, arvonta sitten näyttää lopullisen kalenterin. Puolet listan kisoista on kirjolohen järvikalastusta, joten sitä osa-aluetta täytyy treenata jatkossa selvästi enemmän.


Päätin myös vuodenvaihteessa luopua Lahden Perhokalastajien jäsenyydestä. Viime vuonna vielä edustin kisoissakin kyseistä seuraa, mutta kun asun jo kolmatta vuotta Jyväskylässä, niin en ole pystynyt ottamaan enää osaa seuran toimintaan käytännössä millään lailla. Yhdeksän vuotta tuli oltua LPk:n jäsenenä, noiden vuosien aikana tuli opittua yhtä sun toista, kiitokset siitä myös kaikille LPk:n aktiivijäsenille. Keski-Suomen Perhokalastajien jäsenyyden myötä lupauduin alustavasti myös seuran junnuvastaavaksi. Tulevana kesänä olisi siis tiedossa ainakin kalastusreissujen järkkäämistä paikallisille nuorille.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja