lauantai 18. heinäkuuta 2009

Treenausta Havulammella

Eilinen iltapäivä sujui vanhalla kunnon 'säälilammella' (tunnetaan myös Havulampena) kalastellen. Mukaan lähtivät Huovisen iloiset veljekset Topias ja Matias. Treenaaminen olikin reissun päällimmäinen tarkoitus, itselläni on jäänyt killen järvikalastus todella vähiin, joten tarkoituksena oli testailla toimivia perhoja ja uittotyylejä. Matias lähtee puolestaan ensi viikolla mukaan Ruijaan, ja hänelle oli aloittelevana perhokalastajana tarkoitus saada hieman harjoittelua kalojen väsytyksestä.Kirjolohtahan Havulta löytyy älyttömästi, niin nytkin. Käytin pari ensimmäistä tuntia upposiimakalastukseen lähinnä boobyilla. Kalat olivat aurinkoisen ilman takia melko aralla syönnillä, joten tärppien havaitsemisessa ja tartuttamisessa piti olla erityisen tarkkana. Boobyilla käytin parissa tunnissa n. 15 killeä ylhäällä joka sai riittää tällä kertaa treenauksesta, tämän jälkeen siirryin nimittäin pinturikalastukseen.

Kalat nousivat ihan mukavasti pintureihinkin, tosin välillä itselläni oli pienoisia vaikeuksia tärppien tartuttamisessa. Vastarannan kaislikon ulkoreunalta tartutin sitten pinturiin paremman oloisen kalan, joka paljastui näköhavainnon kautta isoksi siiaksi. Kalan perässä sai ravata rantaa pitkin, kun se tykkäsi uida kovaa vauhtia rantavettä ees taas. Lopulta kala kuitenkin solahti haaviin, olipahan melkoinen 'mötkö'.. Siialla oli pituutta 58cm ja paino heitteli digivaa'alla 1,68 ja 1,66kg välillä, olkoon siis 1,67kg. Melkolailla identtisen kokoinen alkuperäisen "kahen kilon siian" kanssa :) No, istukkaitahan nuo Havulammen siiat ovat, mutta kala antoi kuitenkin mukavan lisäsäväyksen ainaiseen killeongintaan. Lisäksi on tuo kerennyt jokusen pyydön lammessa näkemään, sillä viimeinen siikaistutus Havulammelle tehtiin yli vuosi sitten.Tulipahan käytyä taas Havulla, ihan mukava päivä, jos ei muistele sitä paarma-armeijaa, joka hyöri jatkuvasti kimpussa.. Ketään muita kalastajia ei näkynyt, Matiaskin sai kaipaamaansa väsytysharjoittelua ja Topias taisi innostua pinturikalastuksesta. Seuraavaksi onkin sitten edessä hieman erilaista kalastusta Ruijassa. Siellä ei ole istukkaita..

Kuvat: Matias Huovinen

2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Mikä muuten on nykyinen lupapolitiikka? Onko joki vielä kalastuskäytössä. Itse kun en ole tuolla yli kymmeneen vuoteen käynyt.

Pietu kirjoitti...

Lupa maksaa 25€ ja sillä saa halutessaan kantaa 5 kalaa mukaansa. Mun käsityksen mukaan joki ei ole enää kalastuskäytössä, kyllä siinä tosin nytkin joku kala läsäytti ilmaan.