perjantai 19. syyskuuta 2008

Ilta Havulammella


No niin, syksy rauhoituksineen on auttamattomasti täällä, eikä potentiaalisia kalapaikkoja ole enää läheskään yhtä paljoa. Huomenna piti olla neljän seuran kilpailu Hammolla, mutta kaikki seurat eivät saaneet joukkueita kasaan, joten kisa peruuntui/siirtyi. Otto soitteli eilen lähtisinkö käymään Havulammella, mikäs siinä kun Joukkue-SM kisojen jälkeen en ole kalalla käynyt lainkaan.

Muutaman tunnin iltakalastus alkoi tutuissa merkeissä, kun heti ensi heitolla kille tarttui nymfiin, seuraavakin tuli miltei heti perään. Tästä eteenpäin kalantulo (onneksi) hiljeni selkeästi, nyt kalastus oli jopa mielenkiintoista, kun kaloja tuli "vain" silloin tällöin. Ongittuani nymfillä muutaman kalan siirryin pinturin heittoon. Jokin oli pahasti pielessä vastaiskussa, kun seitsemästä pinturiin nousseesta kalasta, joista yksi oli siika, vain yksi kille tuli ylös. Siirryin takaisin nymfilinjalle, kalat olivat varsin varovaisella syönnillä, mutta aina välillä joku tarttui perhoon.

Kun ilta alkoi hämärtää, alkoi pinturikalastus tuottaa taas parempaa tulosta, tällä kertaa kalat myös tarttuivat, kun en hätiköinyt vastaiskun kanssa. Muutamia killejä pinkillä murkulla, kamat kasaan ja kotio. Ihan mukavaa oli olla pitkästä aikaa kalassa, kun tällä kertaa Havulampikaan ei ollut ihan lohilammikkoa muistuttava paikka.

Ei kommentteja: