perjantai 29. helmikuuta 2008

Hiihtoloman viettoa kalastellen

Tänään aamulla lähdettiin Pekan kanssa ajamaan koskelle, edessä oli meikäläisen perhokalastusvuoden avaus. Kun saavuimme joelle, oli vielä muutama aste pakkasta. Ensimmäisillä heitoilla kylän tuntumasta karkuutin pienehkön taimenen, Pekka sai yhden alamittakalan vapautettavaksi asti. Viime vuonna keväästä ja loppusyksystä kaloja antanut alussuvanto oli nyt hiljainen, tosin vettäkin oli niin paljon, että perhoja oli vaikea saada syvän ja kohtalaisesti virtaavan suvannon pohjalle. Oli runsaasta vedestä hyötyäkin, sillä nyt joki oli täysin avoinna, kun vähävetisinä talvina se jäätyy erittäin herkästi.


Aurinko paistoi ja ilma oli jo plussan puolella, kun siirryimme alemmas kalastamaan suvantoaluetta. Yhtäkkiä vieressä nätti taimen hyppäsi 3 kertaa peräkkäin ilmaan, sekuntia myöhemmin selvisi kalan olevan Pekalla siiman päässä. Kala veti vesikasvuston sekaan, mutta jäälautan päältä kurottamalla sain sen kopattua haaviin Pekalle. Nätti hitusen yli kilon taimen kävi McLeanin haavissa punnittavana ennen vapautusta. Kala oli hieno, tämän joen taimenet eivät yleensäkään ole mitään istukaslorttoja..


Itselleni päivän paras tapahtuma tuli, kun tiputin perhon ennen heittoa aivan jalkojen juureen. lähdin nostamaan perhoa heittoon, kun siima rupesi liikkumaan, kirjolohi hyppäsi ilmaan ja irtosi ennen kuin kerkesin koko hommaa kunnolla edes tajuamaan. No, pitäähän sitä karkauspäivänä ainakin yksi parempi kala karkuuttaa. Lopulta ennen lähtöä reilu 30 senttinen taimen kävi pikaisesti irroitettavana perhostani.


Pitäisi vissiin muuttaa blogin nimi pilkkiblogiksi, kun taas tulee pilkkijuttua. Vieläpä aika brutaalia puuhaa, sillä viikolla tuli pitkästä aikaa käytyä matikkapilkillä. Oltiin mökillä äidin miesystävän Immon kanssa, katiskasta tuli ihan mukavasti matikoita, joten ajattelimme illalla kokeilla pilkillä samalta alueelta. Ensin vedimme herkullista matikkakeittoa naamaan, jonka jälkeen suuntasimme jäälle. Noin 10 minuutin pilkinnän jälkeen sain illan ainokaiseksi jääneen pilkkimatikan, tosin Immon kanssa karkuuttelimme vielä yhdet matikat avannon reunalta. Reilun tunnin pilkkimisen jälkeen suuntasimme jo saunaan, tulipahan pitkästä aikaa koitettua limamikkojen pilkintää.


Huomenna on tarkoitus suunnata Jannen kanssa Hartolaan, saa nähdä käykö kauden ensimmäinen mittakala jo haavissa.

1 kommentti:

Janne Erämies kirjoitti...

Kyllä se on nätti se Pekan taimen,perskules..