sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hammonjoen SM-karsinta 7.6.2014

Kuluvan kauden ensimmäinen jokikisani oli vuorossa eilen Hammonjoella. Tiedossa oli taas rankka mutta hauska päivä erinomaisen purokisan parissa. Nostin aamulla lapun A-ryhmään, taistelupariksi tuli oman seuran mies Valkaman Atte ja aloitimme onginnan joen alimmasta poolista.

1. Jakso  (pooli 8)

Kasipooli on ollut kisassa usein melko vaikea. Itse kuitenkin pidän tämän biitin onkimisesta, enkä ollut lainkaan pahoillani kun saimme sen aloituspooliksi. Ensimmäisen kolmen heiton jälkeen olin jo ehtinyt karkuuttaa kaksi puronieriää, seuraavan tunnin aikana pudotuksia tuli vielä aivan älyttömästi lisää. Kalat ottivat sen verran hanakasti perhoihin pitkin poolia, että onneksi haaviinkin asti tuli yhdeksän purkkaria jotka toivat jaksovoiton. Lisäksi sain muutaman pienen taimenen. Atte onki jälkeeni poolista neljä puronieriää.

Tulos: 9 puronieriää, jaksosijoitus 1.

Pooli 8
 2. Jakso (pooli 4)

Seuraavalla jaksolla kalastimme ns. laavuneduspoolin, joka on perinteisesti aina hyvä pätkä. Heti ensiminuutilla sain puronieriän laavun edestä, mutta sen jälkeiset parikymmentä minuuttia menivät heikommin. Tiputin yhden kirjolohen putken suusta ja käytin aivan liikaa aikaa pienessä tilassa olevan flegmaattisen purkkariparven yhyttämiseen pinturilla. Kalat kyllä nousivat pinturiin muutaman kerran, mutteivät tarttuneet. Kun vajaa puolet jaksosta oli mennyt, niin sain ensimmäisen killen. Kun kirjolohien lymypaikat löytyivät, niin siiman päässä riitti vipinää. Koukutin viimeisen puolen tunnin aikana vielä kahdeksan killeä, joista kuusi tuli ylös asti. Erittäin virkeitä kaloja siiman päässä. Sivutuotteena korttiin tuli vielä kolme puronieriää lisää, yksi puoli senttiä alamittainen harjuskin kävi kaukalossa. Hyvin mennyt jakso takasi toisen peräkkäisen jaksovoiton. Atte onki jälkeeni poolista kuusi kirjolohta.

Tulos: 11 kalaa (7 kirjolohta ja 4 puronieriää), jaksosijoitus 1.

Ruokatauolla homma näytti siis vielä erittäin hyvältä, paremmin ei kisa olisi voinut alkaa. Puolet kisasta oli kuitenkin vielä edessä, eikä mitään vielä ratkaistu.

3. Jakso (pooli 6)

Ruokatauon jälkeen siirryimme jälleen alaosille kutospoolille. Atte aloitti kalastuksen onkimalla poolista kolme puronieriää. Omalla vuorollani tavoitin kaloja melko hyvin. Harmi vain, että suurin osa niistä oli pieniä taimenia. Sain poolista peräti neljä taimenta ja vain kaksi puronieriää, jotka olivat onneksi hyvänkokoisia. Tiputin myös yhden kirjolohen, joka otti tosin sellaisesta paikasta, että toivo sen ylös asti saamiseen 0,16mm piuhoilla oli melko pieni.

Tulos: 2 puronieriää, jaksosijoitus 4.


Pooli 6
4. Jakso (pooli 2)

Viimeiselle jaksolle mentäessä kaikki näytti hyvältä. Olin vielä kisan johdossa ja kalastaisimme ihan hyvän nieriäpoolin. Atte sai minua ennen poolista kuusi puronieriää, jotka tulivat kaikki jakson ensimmäisellä puolikkaalla. Tämän jälkeen alkoi kova sade, jonka ollessa päällä purkkarit eivät purreet enää ollenkaan. Pahat aavistukset alkoivat hiipiä mieleen jo valmiiksi, kun Atte mainitsi syönnin tyssänneen täysin. Jaksosta tulikin varsinainen tuskien taival. Poolin purkkarit olivat erittäin flegmaattisia, ne eivät joko reagoineet perhoihin ollenkaan, tai kävivät vain hyvin varovasti tökkimässä niitä. Kolme kalaa kuitenkin tartutin, mutta ne kaikki tippuivat ilmassa ennen haavia. Jakson loppuessa blänkki oli tosiasia ja v-käyrä melko korkealla, kun erittäin hyvin alkanut kisa päättyi näin.

Tulos: Blänkki, 8 jaksopistettä

Toivosen Olli vei kisan voiton erittäin tasaisella suorituksella. Itse sijoituin viime vuoden tapaan neljänneksi tasapisteissä pronssia onkineen Mattilan Krissen kanssa. Jo kolmatta kertaa putkeen tyrin Hammon kisan voiton tai mitalin viimeisellä jaksolla. Illalla kun katselin järjestäjien lähettämää tulosexceliä, niin huomasin rankkasateen lyöneen homman erittäin vaikeaksi muillakin meidän ryhmän onkijoilla. Puolet A-ryhmäläisistä blänkkäsivät vikan jakson ja vain kaksi sai jaksolta yli yhden kalan. Yksikin vikalla jaksolla tiputettu kala olisi tuonut kisasta kakkossijan. Toki vain voitto olisi parantanut pistepottiani, mutta mitali olisi ollut mukava saada Hammolta kaulaan. Niin lähellä se on ollut nyt kolme kertaa putkeen ja aina sössitty vikalla jaksolla.

Kilpailun tulokset
Se avautumisista, kilpailu oli jälleen kerran aivan loistava ja kalaa tuli todella reilusti. Kisassa saatiin yhteensä 237 kalaa (217 puronieriää ja 20 kirjolohta). Mikäli sade ei olisi tullut kisan lopussa sotkemaan pakkaa, niin kalamäärä olisi ollut varmasti vielä suurempi. Ei huonoja lukuja 16 henkilön kisaan, kun kyse on kirjolohia lukuunottamatta luonnonkudusta syntyneiden lohikalojen onkimisesta.

Ei kommentteja: