Iltapisto Liekkilammille

Liekkilampien avovesikausi alkoi tänään, joten pitihän sinne lähteä iltasella koittamaan, josko kalat olisivat yhtä hyvällä otilla kuin viime vuonna samoihin aikoihin pidetyssä kisassa. Tuon kisan jälkeen sitten omista Liekkilampien reissuistani ei paljoa ole lapsille kerrottavaa jäänytkään, joten aika varovaisin odotuksin lähdin nytkin liikkeelle. Otinkin C&R-luvan, kun "ei sieltä kuitenkaan ruokakaloja tule".. Kaloja oli laitettu lampiin viimeksi talvella pilkkikauden aikaan, mutta edellisvuonna vanhatkin kalat olivat yllättävän hyvin otillaan heti jäidenlähdön jälkeen.



Ongimme Strandmanin Antin kanssa ensin jonkin aikaa eri paikoissa tyhjää, ennen kuin kalojen pesä löytyi. Tiettyyn kohtaan kun sai perhon heitettyä ja uittotekniikan kohdalleen, niin lähes joka heitolla oli kala kiinni. Ihan hyvää treeniä leechkalastuksesta, kun toissapäivänä tuli puolestaan ongittua pikkuperhoilla. Myös O-P, Roope ja Strandmanin Ville tulivat pian paikalle. Reilun tunnin aikana käytin haavissa viitisentoista kalaa ja tiputin varmaan lähemmäs kymmenen. Kalat olivat selvästi talven jäljiltä yhdessä motissa. Touhutunnin jälkeen paikka hiljeni, jolloin menin onkimaan toista lampea. Jään reunasta sainkin reissun suurimman n. 55cm kirjolohen, mutta se jäi ainoaksi kalakontaktiksi tuon kalasumpun ulkopuolelta.

Saa nähdä, minkälaiseksi Liekkilampien kuluva kausi kehittyy, viime vuonna kun lupaavan alun jälkeen kalastus muuttui todella hankalaksi. Toivottavasti kalat myös levittyisivät kutuajan jälkeen tasaisemmin ympäri lampia.

Posted by Picasa

Kommentit

Dustin's Fly Box sanoi…
Great fish buddy!!! You got a new follower

Suosittuja blogijuttuja