sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Rasiat täyteen

Vuoden pimein aika tarjoaa perhokalastajalle mahdollisuuden täyttää rasiat ottipeleillä tulevaa kautta varten. Itse olen viimeisen muutaman viikon ajan sitonut perhoja sen verran aktiivisesti, että saattaapa sitä kohta vanhojen boksien täytön lisäksi joutua ostamaan ihan uusiakin rasioita..

Ennen joulua sidoin muutaman päivän aikana askeihin sata larvaa, alkaneenkin vuoden puolella spigotti on saanut mukavasti kyytiä. Viimeisen parin viikon aikana penkistä on kuoriutunut noin 170 perhoa, lähinnä nymfejä mutta myös jonkun verran larvoja ja kuulapäisiä pupia sekä uppoperhoja. Siis juuri niitä perhoja, joita menee parhaimmillaan/pahimmillaan parikymmentä pohjaan per reissu. 

 Muutamia kuvia kuluvan vuoden puolella sidotuista perhoista:
Larva- ja nymfipuoli alkaa olemaan nyt ihan kohtuullisen hyvällä tolalla. Järviperhojakin sidoin jo marraskuussa aika suuren satsin, mutta järvirasioita täytynee kuitenkin vielä hieman täydentää. Seuraavaksi voisi sitten ottaa työn alle pinturit ja kait sitä jokunen streamerikin pitää vielä vääntää..

Viikko sitten kävimme Esan ja Jyväskylän suunnalla pyörähtäneen Miksun kanssa Havulammella kirjolohen pilkintää harjoittelemassa. Melkoista säätöä homma olikin, katkoimme ties kuinka monta kertaa siimat ja monta kalaa karkasi myös, kun eivät mahtuneet kunnolla neljän tuuman avannosta sisään ja kampesivat avannon reunalla itsensä irti. Kalojen ylössaantiprosentti oli heikko, mutta sellaisia kommelluksia päivä sisälsi, että hauskaa oli ja nauru raikasi jäällä useaan otteeseen. Ruokakaloja saimme sentään ylös, mutta eipä tuo kirjolohen pilkintä taida olla kovin vahva alue kellekään meistä :)

Pilkkimies Miksu

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minkä kokoisia kuulia yleensä käytät 12 ja 14 koot nymfeissä?

Pietu kirjoitti...

Noissa #12 nymfeissä on 3,5mm volsukuula ja #14 perhoissa 3,0mm kuula. Nymfeihin teen yleensä aika ohuet rungot ja painotus on lähinnä kuulan varassa. #14 perhoissa voisi olla mielestäni vieläkin isompi kuula, esim. 3,3mm. Ei vain ollut nyt niitä kaapissa.

Anonyymi kirjoitti...

ok

Harri Hytönen kirjoitti...

Ahkerana olet näemmä ollut...

Anonyymi kirjoitti...

Mikä perho mahtaa olla tuo ylimmässä kuvassa oleva, punakauluksinen? Näyttää hieman yksinkertaisteltulta pheasant taililta.

Pietu kirjoitti...

Simppelejä pt-muunnoksia hyvinkin, tehokkaita perhoja.

Harri: Sitä tässä on itsekin ihmetelty, että mistä tuo motivaatio sidontaan on kummunnut. Usein kun on joutunut sitaisemaan perhot aina puoliväkisin viime tingassa..