lauantai 24. heinäkuuta 2010

Pohjoisen kutsu

No niin, kipsi on saatu pois kädestä ja maanantaina loppuu tämä yli kuukauden mittainen kalastustauko. Hieman otti kieltämättä koville varsinkin alkuaika kipsin kanssa, jos kesällä lomaillessa ei pysty kalastamaan, niin mitä ihmettä sitä sitten tekee? Tosin vesien lämpötilatkin nousivat heinäkuun aikana sellaisiin lukemiin, ettei koskikalastus oikein millään mittarilla olisi edes ollut järkevää.

Huomenna lähdetään siis Esan ja Matiaksen kanssa ajamaan kohti Finnmarkia, maanantaina on sitten ensimmäinen kalastuspäivä. Kuuleman mukaan vesi on alueen joissa tällä hetkellä melkoisen korkealla sateiden johdosta, saa nähdä minkälaiset olosuhteet lopulta ovat. Alkureissusta kalastelemme näillä näkymin pääosin harjusta, jonka jälkeen katseet kohdistetaan taimeniin. En ole asettanut reissulle minkäänlaisia tavoitteita, aion vain nauttia tuosta hienosta seudusta ja siitä, että pystyn jälleen kalastamaan.

Hieman tosin mietityttää edelleen, miten vasen peukalo kestää kalastusta. Kipsiä alkuviikosta poistettaessa luutumisasento oli kipsauksen aikana hieman muuttunut ja lääkäri meinasi jatkaa kipsausta, mutta lopulta sanoi, että eiköhän se ole OK ilmankin, kunhan vaan ottaa alun varovasti. Melko arka ja kipeähän tuo sormi on edelleen, joten täytyy olla rasittamatta sitä liikoja.

Palataan vajaan parin viikon päästä asiaan reissuraportin merkeissä..

2 kommenttia:

Kaltsu kirjoitti...

Itsellä olisi tarkoitus mennä kalaan parin viikon kuluttua masi, carbadas, kautokeinojoki Gievdneguoikka. Kun olet siellä aikaisemmin kalastellut niin riittääkö finmarkin kalalupa näille kaikille joille vai tartteeko ostaa muita lupia? Osaatko kertoa missä voisi helpoiten desinfioida kalavehkeet? Muitakin vinkkejä ottaisin mielellään vastaan. Mailiosoitteen löydät profiilistani.

Pietu kirjoitti...

Cabardakselle tarvitaan erillinen lupa, muille käy Finnmarkin yleislupa. Cabardaksen lupa on edullinen ja niitä myydään Kautokeinon turisti-infossa.

Kautokeinon desinfiointiasema löytyy, kun käännyt kylällä joen yli menevän sillan jälkeen ensimmäisestä risteyksestä vasempaan ja ajat tietä mäen päälle.