maanantai 17. kesäkuuta 2013

Risulammen SM-karsinta 15.6.2013

Lauantaiaamuna lähdimme Lappalaisen Tuomaksen ja Hiltusen Jyrkin kanssa ajamaan kohti oman karsintarumbamme päättävää Vekaranjärven kisaviikonloppua. Tuomaksella ja minulla oli vielä finaalipaikat varmistamatta, kun taas Jyrki oli onkinut itsensä finaaliin jo toukokuun alkupuoliskolla. Lauantaina oli vuorossa Risulammen karsinta, jossa olen muutamissa viime kisoissa onnistunut suhteellisen hyvin. Siihen oli nytkin luotettava.

Perille päästyämme arpa heitti B-ryhmään, joten aloittaisin valvomalla taisteluparini Ilveksen Markun kalastusta.1. Jakso (poolit 2 ja 3)

Ennen omaa kalastusvuoroani Make avasi kakkospoolista pelin kahdella kirjolohella. Itse sain avauspoolista ensimmäisen kalan jo parin minuutin kalastuksen jälkeen, eikä toiseenkaan mennyt montaa minuuttia lisää. Ympärillä homma oli hiljentynyt selkeästi A-ryhmän avauksesta, joten hyvältä näytti. Seuraavan kalan kuitenkin karkuutin. Parinkymmenen minuutin kalastuksen jälkeen sain poolista kolmannen kalan. Viimeisen kymmenen minuutin aikana tiputin harmittavasti kaksi kalaa, tai oikeastaan kolme. Viimeisen kalan kanssa homma meni nimittäin niin, että olin vetämässä jo väsynyttä yläperhossa kiinni ollutta kalaa plaanissa haaviin, kun samalla alaperhoon otti toinen kala kiinni. Alaperhoon ottanut kala laittoi tietysti sellaisen rallin pystyyn, että molemmat irtosivat.

Seuraavasta poolista Make sai ensin yhden kalan ja karkuutti toisen. Itse jatkoin täysin samalla linjalla, ensin yksi ylös ja heti seuraavalla heitolla toinen karkuun. Lisäksi tässä poolissa oli muutama terävä veto, jotka eivät jostain syystä tarttuneet. Karkuutin avausjaksolta aivan liian monta kalaa, mutta onneksi ylös tulleet neljä kalaa riittivät kuitenkin B-ryhmän jaksovoittoon, vaikka omasta mielestäni kalastuksessani olikin vähän sähläämisen makua. Olin nyt Risulammella kolmatta kertaa peräkkäin B-ryhmässä ja joka kerralla olen myös voittanut ensimmäisen jakson.

Tulos: 4 kirjolohta, jaksovoitto

2. Jakso (poolit 5 ja 6)

Toisella jaksolla kohdallemme osuivat selvästi ykkösjaksoa vaikeammat poolit. Kun ensimmäistä poolia oli pari minuuttia jäljellä, niin sitä tärkeää kalaa sitten tarjottiin kirjolohen ottaessa kiinni melko läheltä rantaa. Väänsin kalaa viitisen sekuntia kunnes se irtosi, eikä seuraavalla poolilla ollut enää tapahtumia. Blänkki laski kieltämättä mielialaa tauolle mentäessä.

Tulos: Blänkki, jaksopisteet 12

Tauolla selvisi, että yllättävän moni oli lopulta saanut kahdelta ensimmäiseltä jaksolta kalaa. Risulammen tuntien pystyi kuitenkin jo päättelemään kahdesta jälkimmäisestä jaksosta tulevan vaikeita ja niistä saatavien kalojen ratkaisevan todella paljon. Periksi ei siis saisi antaa, kun ykkösjaksolta oli kuitenkin voitto alla.

3. Jakso (poolit 8 ja 9)

Kolmannella jaksolla koko lampi tuntui kuolleen täysin, eikä oikein kukaan saanut enää kaloja. Itselläni oli kuitenkin nyt paremmat poolit, joten yritin vain kalastaa mahdollisimman tarkkaavaisesti. Jakson ensimmäistä poolia oli enää pari minuuttia jäljellä kun vapa sitten notkahti ja hetken päästä 46cm kirjolohi sätki haavissa. Toisella poolilla yksi kala seurasi perhoja niitä kuitenkaan hyväksymättä. Oma kirjoloheni jäi lopulta jakson ainoaksi kalaksi koko B-ryhmästä, joten kahden jaksovoiton myötä olin pelissä taas vahvasti mukana.

Tulos: 1 kirjolohi, jaksovoitto

4. Jakso (poolit 11 ja 12)

Viimeiselle jaksolle lähtiessä tiesin, että yksikin kala ylös ja finaalipaikka olisi siinä. Kalastin etukäteen ajateltuna hieman vaikeammat poolit laiturin vasemmalta puolelta. Ensimmäiseltä poolilta en saanut vetoakaan, vaikka yllättävän moni muu kilpailija sai tällä puolituntisella kalan. Taisteluparin kalastaessa omaa pooliaan päätin tehdä pienen taktiikanmuutoksen viimeistä pooliani varten. Olin kalastanut poolia noin kymmenen minuuttia, kun maksimiheiton jälkeisen vajotuksen lopuksi tunsin hennon tärpin ja kala oli kiinni. Kalaa rantaa kohti hilattaessa jännitti suhteellisen paljon. Kirjolohen solahtaessa haaviin päästin sitten melkoisen intiaanihuudon, viimeisen jakson kirous oli murrettu ja finaalipaikka plakkarissa! Kisan viimeiset parikymmentä minuuttia menivät lähinnä malttamattomana aikaa pois kalastellen, tiesin tuon yhden kalan kyllä jo riittävän finaalipaikkaan.

Tulos: 1 kirjolohi, jaksosijoitus 3.


Lopulta kukaan ei saanut jokaiselta neljältä jaksolta kalaa ja voitin kilpailun neljän jaksopisteen erolla seuraavaan.  Sijoitukseni oli siis 1./24 ja tämän myötä kahden parhaan kisan pistemäärä 3750, joka riittää kevyesti finaalipaikkaan. Kyllä tuntui hyvältä kaiken alkukauden epäonnen ja viimeisten jaksojen sulamisten jälkeen, kuten alapuolisesta kuvasta voi varmasti aistia.Kisan TOP 3:


1. Pietari Sipponen
2. Jouko Ijäs
3. Petri Virolainen

Täydelliset tulokset löytyvät täältä.

Kisan jälkeen suuntasimme koko porukalla Tuohikotin ABC:lle syömään ja siitä taas eteenpäin varuskunnan majoitukseen, jossa saunottiin, heitettiin herjaa ja otettiin muutamat oluset ennen unia. Seuraavan päivän Ahvenlammen venekisaan pystyi nyt lähtemään rennoilla mielin ilman mitään suorituspaineita.

Ei kommentteja: