sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Havulampi 16.9.2012


Varsinainen kesäkausi on nyt viimeistään ohi. Tämä tarkoittaa sitä, että järvisettejä on alettava kaivamaan esille kaapin uumenista. Tänään teimme aamulla Jyrkin kanssa muutaman tunnin visiitin Havulammelle. Omalta osaltani tämä oli viimeinen kalakerta ennen syksyn kilpailuja. Ensi viikonloppuna on edessä seurajoukkueiden SM-kilpailut, seuraava viikonloppu menee risteillessä ja sen jälkeen kalenterissa on kaksi syyskarsintaa peräkkäin.

Aamulla paikalle tullessamme ensimmäinen tunti oli todella hiljaista. Itselläni oli vain yksi tärppi, Jyrki taisi sentään yhden kalan saada ylöskin asti. Tämän jälkeen kalat kuitenkin löytyivät ja kirjolohia alkoi käydä haavin pohjalla selvästi tiuhemmin. Jännästi kalat olivat pakkautuneet tiettyihin paikkoihin. Nymfit eivät nyt tuntuneet kunnolla toimivan, kuten eivät myöskään boobyt. Pitkälti liitsilinjalla mentiin siis kalojen suhteen, joita kävi haavissa hieman toistakymmentä melko runsaan karkuutusmäärän lisäksi.


Itselläni on sellainen perstuntuma, että parina viime vuonna Havulammen kalamäärä on hieman pienentynyt aiemmasta. Paljonhan sitä on kyllä vieläkin, muttei niin älyttömiä määriä kuin joskus aikaisemmin. Ihan hyvä vaan.

Ensi viikonloppuna sitten kilpaillaan Enonkoskella joukkuemitaleista. Seurastamme lähtee kisoihin kaksi joukkuetta. Ykkösessä edustavat maajoukkuemiehet Juho Strandman, Mikko Räsänen ja Jyrki Hiltunen. Kakkosessa puolestaan onkivat itseni lisäksi Kokkilan Arto ja Ijäksen Jouko.

Ei kommentteja: