sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Hammonjoen SM-karsinta 26.5.2012


Kisakauteni on nyt karsintojen osalta paketissa, sillä kilpailin kuluvan kauden viimeisen SM-karsintakilpailuni eilen Hammonjoella. Nostin aamulla lapun A-ryhmään ja taistelupariksi tuli Hakalan Tommi. Seuraavassa lyhyt raportti oman kilpailuni kulusta.

1. Jakso (pooli 7)

Etukäteen ajateltuna varsin vaikea pooli ja sitä se myöskin oli. Poolista kyllä löytyi kaloja, mutta niitä sai etsiä ihan toden teolla. Särkien ja ahventen lisäksi poolista nousi hieman alamittainen harjus, pieni taimen sekä myös yksi kisakala eli puronieriä. Jakson tuloksena siis yksi kala ja jaksosijoitus 5.

2. Jakso (pooli 3)

Toisena poolina kalastettu kolmonen on mielestäni oman lappuni paras pooli. Näin ennen jakson aloitusta runsaasti pintakäyntejä, joten kalaa tulisi ainakin olemaan. Varsin nopeasti kalastuksen alettua paljastui, että suurin osa pintovista kaloista on alamittaisia harjuksia, joita käytin muutamia ylhäällä. Poolista löytyi kuitenkin myös mukavasti puronieriöitä. Sain jaksolta nymfeillä ja pikkuliitseillä viisi purkkaria ja pudotin vielä jokusia. Mitään kalasumppua ei ollut, vaan puronieriät tulivat sieltä täältä. Yhden 29cm puronieriän sain kahteen kertaan, eroa ottihetkillä n. 20 min. Hyvin mennyt jakso, viisi kalaa ja jaksovoitto.

3. Jakso (pooli 5)

Etukäteen ajateltuna vaikea pooli, tavoitteena oli kaivaa jostain se yksi kala jolla välttää blänkit. Jakson ollessa melko alussa bongasin pintovan kalan, joka hyväksyikin pinturini ja nousi ylös. Harmi vain, että kala oli jälleen alamittainen harjus. Eräästä puun alusesta sain kuitenkin pienoisen härnäyksen jälkeen koukutettua ja käytettyä mittauksessa kaksi pientä puronieriää. Loppujaksosta tiputin vielä kalat sekä nymfistä että pinturista. Kaksi kalaa ja jaksosijoitus 2.

4. Jakso (pooli 4)

Porottavan aurinkoisena päivänä peltopoolissa oli kuuma! Yritin kaivaa poolista sitä pakollista yhtä nieriää, joka muutamasta tapahtumasta huolimatta jäi lopulta saamatta. Ahvenia sen sijaan tuli useita kymmeniä, pooli olikin aivan täpötäynnä raitapaitoja. Kisa loppui blänkkeihin.

Viimeisen jakson blänkki vei mahdollisuudet kärkisijoituksiin, mutta omasta mielestäni kalastus kulki kisassa ihan kohtuullisesti. Poolit olivat kuitenkin varsin vaikeat, lapussani oli jälleen kolme alaosan poolia ja vain yksi ylhäältä, joten siihen nähden ihan kelvollinen suoritus. Olisi ollut jopa hyvä jos viimeiseltä jaksolta olisin onnistunut edes sen yhden nieriän käyttämään mittakaukalossa. Hauskaa oli myös onkia vaihteeksi kilpaa järvien sijaan Hammolla, jossa homma on "hieman" erilaista.


SijaKilpailijaPisteet
1Rosenström Juhani2000
2Toivonen Olli1875
3Erämies Janne1750
4Auramaa Kalle1625
5Virtanen Jyri1500
6Sipponen Pietari1375
7Räsänen Mikko1250
8Oksanen Ahti1125
9Valkama Atte1000
10Pirhonen Joonas875
11Koivula Ismo750
12Leppänen Janne625
13Kinnunen Santeri500
14Lindfors Timo375
15Hakala Tommi250
16Virolainen Petri0

Seuraava kisani on sitten SM-finaali syyskuun alussa, joten kesä keskitytään "normaaliin" kalastukseen. Kuluvan kauden karsintakilpailuideni sijoitukset olivat lopulta seuraavat:

Risulampi (syksy) 3./24
Julkujärvi 1./22
Risulampi 6./24
Ahvenlampi 29./40
Hammonjoki 6./16

2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Aika hyvä sarja!

Pietu kirjoitti...

Ihan mukavasti tosiaan menivät tämän kauden karsinnat, kun Ahvenlampea lukuunottamatta kaikissa oltiin loppuun asti kärkitaistossa mukana.

Mutta tärkein eli finaali vielä edessä ja sen jälkeen lähdetään taas nollasta keräämään seuraavan kauden pistepottia :)