Iltavisiitti Könkköjoelle


Jussipekka soitteli alkuillasta ja kyseli iltakalalle. Kauaa ei meikäläistä tarvinnut houkutella, kohta olimme jo ajamassa kohti Petäjävettä ja Könkköjokea.

Illan kalastuksen aikana sain kaksi hieman parempaa taimenta sekä tietysti tukun pienempiä. En kuitenkaan lähellekään samoja määriä, kuin mitä Mattilan Krisse oli edellisviikolla joelta röytänyt. Salakka oli jo koskessa ja isompien kalojen mahat olivat selkeästi täynnä pikkukalaa. Tästä innostuneena yritin uittaa hetken aikaa myös tinseliä, mutten saanut siihen tapahtumia.

Kävely oli jokivarressa melko tuskaista, sillä vasen nilkka hiertyi viikonlopun kisassa vereslihalle, eikä kiristettyjen kahluukenkien hankaus tehnyt hyvää. Loppuajan vältinkin pidempää kävelyä ja ongin lähinnä sillan lähistön paikkoja.

Pullea Könkköjoen taimen

Kommentit

miksu83 sanoi…
Tiedätkö piesalanjoen petäjävedellä?onkohan kyseisessä paikassa taimenta?
Pietu sanoi…
En tiedä enkä osaa sanoa :)
miksu83 sanoi…
:)just.sinne paikkaan saa lupia petäjäveden kyläsepältä.4e/24h,ei ole lupa kallis.ei kiintiötä.Joku kirjoitti netissä omassa perhokalastus blogissaan,että taimenta oli joessa runsaasti.Toisaalta ei se ole yllätys,jos kattoo kartalta mitkä vedet laskee piesalanjokeen ja sieltä alaspäin.Käyppäs kopasemassa kyseinen paikka ja laita blogiin juttua paikasta ja tilanteista:)
Pietu sanoi…
Kiitos vinkistä, täytyy käydä jossain vaiheessa kopaisemassa.
Olli-Pekka sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pietu sanoi…
Tuon Piesalanjoen luvanmyynti näyttäisi olevan pelkästään ranta-asukkaille tai ranta-asukkaan suosituksella, ei siis jokamiehen paikka.
miksu83 sanoi…
Huomenta.soitttelin tuonne kyläseppään ja sieltä sanottiin näin:Me myymme könkköjoelle ja piesalanjoelle lupia.Piesalanjokeen myydään vuorokausilupia 4e/24h ja kausilupia 17e kausi.Ei kiintiötä.Eli kyllä paikkaan lupia saa ja siellä saa perhoa käydä vispaa:)Kertoi vielä,että jokeen ei tehdä istutuksia enää,mutta joessa on oma taimenkanta ja järveltä voi tulla iltasyönnöksille koskeen järvitaimenia.Ja kartalta kun katsoo niin taimenet pääsee vaikka survosenkoskilta asti kulkemaan piesalanjokeen ja sieltä kohti karikkoselkää ja edelleen vaikka könkköjokeen.
Pietu sanoi…
OK, eri paikoista tuntuu saavan hieman eri tyyppistä tietoa tuosta lupahommasta. Voisihan tuolla käydä jossain vaiheessa kopaisemassa.
miksu83 sanoi…
Kyllä kannatta käydä kopaisemassa.meen itse lauantain ja sunnuntain välisenä yönä perhosteleen survoseen niin käyn matkalla katsomassa tämän piesalanjoen.näkyykö elämää kosken niskalla/tuikkeja.
miksu83 sanoi…
No niin tuli eilen käytyä katsomassa miltä se piesalanjoki näyttää livenä.On kyllä hyvännäköistä mestaa siellä!Se on aika leveä ja iso koski,erittäin hyvännäköinen niska alue ja muutenkin koko koski näytti hyvältä.Kyllä siellä taimenten kelpaa olla.Muuten tosta könkköjoesta kyselisin,eilen käytiin myös könkkö tsekkaamassa niin mitkä perhot toimii ja onko näistä viidestä koskesta mitkä könköllä on niin onko jotain koskea missä on enemmän kalaa?/tapahtumia?vai onko jokaisessa koskessa tasaisesti taimenta.
miksu83 sanoi…
osaatko neuvoa hieman..survosenkoskilla larvastelin ja nymfasin niin en saa nymfauksesssa oikein hyvää tuntumaa perhoihin??laitatko aina päätyyn painavimman perhon ja sit kaksi kevyempää vai?tuntuu et perhot ei oikein ui pohjan tuntumassa..kiitos.
Pietu sanoi…
Ei noissa perhoissa mielestäni ole useinkaan suurta eroavaisuutta Keski-Suomen eri paikkojen välillä. Samat nymfit ja larvat (PT, oliivi larva jne) toimivat kyllä melkein kaikkialla. Samoin pinturit mikäli kala on pinta-aktiivista, streamerit mikäli pikkukala-ajoja näkyy kuin myös leechitkin mikäli niillä haluaa onkia. Mikäli et ole päässyt nymfiseteillä pohjan tuntumaan, niin perhot ovat todennäköisesti kyseiseen paikkaan liian kevyitä. Mä pidän useimmin painavimpaa perhoa keskellä, toki päätykin on hyvä vaihtoehto, jos haluaa onkia monesta eri vesikerroksesta. Esimerkiksi perhokalastajat.netin keskusteluissa noita (ja muitakin) asioita on käyty aika useasti läpi, löytynee sieltä hakutoiminnoilla.

Suosittuja blogijuttuja