Kärnänkoski 24.5.2014


Lauantaipäivä kului taas kokonaisuudessaan kalahommien perässä reissaten. Olimme varanneet Hiekkataipaleen Laurin kanssa Kärnälle luvat klo. 14-20, mutta lähdimme matkaan jo kymmenen aikoihin aamusta. Ennen Kärnälle menoa kävimme seuraamassa Kuusikkolammen SM-karsintaa. Kuumat olivat kilpailijoilla olosuhteet ja niin ne tulisivat olemaan meilläkin.

Tulimme koskelle jo hyvissä ajoin yhden jälkeen, joten välineiden virittelyyn ja rannalla tepasteluun jäi aikaa. Kaverit olivat saaneet edellisviikonloppuna Kärnältä hyvin kalaa. Vaikka keli oli helteinen, niin vesi ei ole vielä lämmennyt liiaksi. Odotin tapahtumarikasta reissua, vaikka koski olikin täyteen buukattu. Talvikeikoilla tuli niin paljon vanhoja istareita, että ainakin niitä olisi takuuvarmasti koskessa.

Siiman päässä olikin mukavasti säpinää, niin nymfaamalla kuin tinseliä heittämälläkin. Heitin streameria sekä pikkuperhoja aika tasaisesti ja molemmilla tuli tapahtumia. Alhaalta tuli joku kala molemmilla tekniikoilla, mutta pääosa nymfikaloista tuli sillan lähistöltä sekä sen alta. Taimenien lisäksi pikkuperhoja puri reissun lopuksi myös komea harjus kosken alaosilta.

Nymfausmaastoa
Nymfauksen tulosta
Komea nymfiharjus
Pääosa tinselikaloistani puri sillan yläpuolisesta koskesta. Lauri taasen sai kalansa nymfaamalla tästä koskesta. Kuten tavallista, niin ohilyöntejä ja muutaman potkun kontakteja tuli tinseliä heittäessä kohtuu paljon, mutta kyllä haavikin kastui useamman kerran. Yksi melko hyvänkokoinen koskihauki säikytteli myös rivakoilla lähdöillään.

Tinselin metsästysmaastoa
Tinseliä purrut
Säikyttelijähauki
Kaikki "ex-alamitan" ylittäneet taimenet olivat vanhoja istukkaita. Ilahduttavaa oli kuitenkin se, että hieman pienempiä rasvaevällisiä taimenia nousi myös useampia. On erittäin mielenkiintoista nähdä, että mihin suuntaan tämän reitin pyyntikokoisten istukkaiden kippaamiseen perustuneet kosket tulevaisuudessa kehittyvät. Potentiaalia on nimittäin paljon parempaankin.

Kommentit

miksu83 sanoi…
Morjens.tuon taimenen suupielessä oleva perho ni onko pietun pupa?toimiiko kyseinen perho kirrelle hyvin ja pidätkö perhoa sivutapsissa vai päätynä?hienosti olit kaloja saanut!!ajattelin survosenkoskella käydä ni siellä vois tämä pietun pupa toimia.
Pietu sanoi…
Kyllä se toimii siinä missä muutkin vihreät iskupisteellä varustetut larvat/kuulapupat. Voi pitää missä vain litkassa, mä käytän usein keskiperhona.
Anonyymi sanoi…
moikka. hittolainen, ois mukava lukea näin hyvää blogia niin, että teksti ei jatkuvasti hukkuis taustakuvan kiviin tms. -Niklas-
Pietu sanoi…
Onhan tuossa tekstille oma harmaa taustansa, missä ei ole taustakuvia. Vai meneekö sinun selaimessa teksti noiden kivien päälle?

Katsotaan, josko jossain vaiheessa vaihdan ulkoasua. Onhan tällä nykyisellä menty nyt jo useampi vuosi :)
Johan sanoi…
Morjes! Uitteletko tinseleitä enimmäkseen pinnassa ja roikotatko pitkään saman peilin/oletetun asentopaikan päällä paikallaan/härnäten nykimällä?Itse kalastan enimmäkseen vantaanjoella ja kun on niin samea niin joutuu larvastamaan usein painotetulla tinselillä monttuun päästäkseen. Toki "kirkkaalla" vedellä luonnonkudusta syntyneet hakee pinnasta.
Pietu sanoi…
Jos haravoidaan virtaa, niin mä uitan aika usein tinseliä niin, että heitän suoraan ylärvirtaan. Vedän sitten perhoa lujaa alas niin, että perho kulkee vähän virtaa nopeammin. Tai sitten poikkivirtaan heitto ja antaa perhon kulkea joen poikki. Alavirtaan roikottelua käytän lähinnä ns. hot spotteja onkiessa tai bongattua kalaa härnätessä. Painoa käytän yleensä hieman, jotta perho sukeltaa kovan pintavirran alle.

Suosittuja blogijuttuja