lauantai 26. huhtikuuta 2014

Liekkilammen seurakisat Koukku ja Paukku vs. FFC JKL

Aiemmilta vuosilta tuttu kisakauden avaus käytiin tänään Liekkilammilla, tällä kertaa alueen seurojen Vaajakosken Koukun ja Paukun sekä Fly Fishing Club Jyväskylän välisenä mittelönä. Tälle vuodelle konseptia uudistettiin hieman, kilpailu käytiin kahden hengen joukkueissa, jotka arvottiin kisan alussa seurojen omista hatuista vetämällä. Säännöt myötäilivät joukkuekisasääntöjä, eli kalapisteet sai tuplana mikäli molemmat joukkueiden jäsenistä saivat jaksolta kalaa.


Omasta seurasta parikseni tuli Pölkin Esa ja aloitimme onginnan pitkulaiselta lammelta.

1. jakso

Aloitimme pitkulaisen lammen keskeltä vitospoolilta. Muutaman minuutin kalastuksen jälkeen karkuutin kalan, kymmenen minuutin päästä sain sitten ensimmäisen kirjolohen kaukaloon. Huusin Esan vierelle onkimaan, sillä hänellä ei ollut poolin toisessa päässä tapahtumia. Jälkimmäisellä vartilla sain poolista vielä toisen kalan. Jakson toisen puolituntisen ongimme kutospoolilla. Emme oikein löytäneet kalojen pesää, mutta Esa onnistui saamaan poolilta yhden kalan joka takasi tuplakalapisteet.
Jaksosijoitus 4.

2. Jakso

Toisen jakson aloitimme seiskapoolilta, eli pitkulaisen lammen päädystä. Rysä ja Jugi olivat vetäneet avauspoolilla tästä kalaa yhtenä köytenä, mutta paikka oli nyt hiljentynyt selkeästi. En saanut poolista vetoakaan, Esalla taisi joku tälli olla. Seuraavaksi menimme kasipoolille lammen keskelle autotien kylkeen. Kalaa alkoi nousta kovaa tahtia, ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin sain kolme kirjolohta ja Esa pussitti vieressä kaksi. Loppujaksosta hiljeni, mutta sain kuitenkin vielä yhden kalan. Aivan jakson lopussa hamusin puhelinta käteeni katsoakseni, että milloin täytyy viheltää jakson loppumerkki pilliin. Tällöin vielä yksi kala otti kiinni, muttei luonnollisesti puhelin kädessä ja pilli suussa heiluessa pysynyt.
Jaksosijoitus 1.

Jakson isoimmalla 59cm kirjolohella roikkui monofiilisiimaa ja iso lyijypaino suussa. Talvella joku tahnamies on katkottanut taas siimansa kalan kanssa. Katkaisin siiman ja  lyijypainon pois, mutta kolmihaarakoukku lienee edelleen mahalaukussa.


Kisan puolivälissä oli sitten pidempi ruokatauko maukkaine lohikeittoineen Naissaaren kahvilassa. Kaksi jälkimmäistä jaksoa ongimme pääosin pyöreällä lammella, jossa kalantulo oli ollut selvästi nihkeämpää kuin pitkulaisella lammella.

3. Jakso

Aloitimme kalastuksen pyöreällä lammella ykköspoolista, joka olikin tähän mennessä lammen ainoa pooli, josta oli tullut kalaa. Vajaa kymmenen minuutin kalastelun jälkeen tartutin kalan, joka kuitenkin irtosi. Hetken päästä tärähti uudelleen ja kohta 55cm uroskille oli kaukalossa. Esa väsytti samaan aikaan kalaa. Ei ollut kisakala, vaan vajaan kolmen kilon hauki. Siirryimme kakkospoolille, josta ei ollut tullut vielä yhtään kalaa kisassa. Itselläni ei ollut vetoakaan, mutta Esa harmittavasti tiputti yhden kalan.
Jaksosijoitus 5.

4. Jakso

Aloitimme viimeisen jakson pyöreän lammen kolmospoolilta, josta oli tähän mennessä tullut yksi kala. Esa sai poolista jälleen hauen ja sitten kirjolohen, joten olimme nyt saaneet kalaa joka jaksolta. Seuraavaksi siirryimme pitkulaisen lammen toiseen päähän. Poolille sai tetsata hiki hatussa lämpimässä kelissä, eikä 15 min siiirtymäaika aivan riittänyt. Kalat olivat selvästi siirtyneet suurimmalta osin pois ulommasta päädystä, aivan jakson viime sekunneilla sain kuitenkin yhden kirjolohen.
Jaksosijoitus 5.

Kisan jälkeen olimme Paanasen OP:n ja Kuuselan Epun tiimin kanssa ainoa joukkue, joka oli saanut joka jaksolta kalaa. Tuloksia laskiessa veikkasimme jomman kumman vievän voittajoukkueen reilu 200 euron rahapotin. Yllättäen pari kolmelta jaksolta kalaa saanutta joukkuetta menivät kuitenkin edelle ja me olimme kolmansia pisteen päässä voittajajoukkueesta. Näissä pienen ryhmäkoon kisoissa tämmöinenkin on mahdollista.

Kilpailun tuloslista
Kilpailussa tuli yhteensä 87 kirjolohta, mikä taitaa olla näiden Liekkilammen kisojen ennätys. Kalojen keskimitta oli hieman 50cm paremmalla puolella ja suurimman 61cm kirjolohen sai Jussi Wacklin.

Poolien kalamäärät olivat seuraavat:

Pyöreä lampi:
Pooli 1: 8 kalaa
Pooli 2: 1 kala
Pooli 3: 2 kalaa

Pitkulainen lampi:
Pooli 4: 13 kalaa
Pooli 5: 12 kalaa
Pooli 6: 16 kalaa
Pooli 7: 15 kalaa
Pooli 8: 20 kalaa

Pitkulaisen lammen poolit antoivat siis yllättävän tasaisesti kalaa, ainaisena murheenkryyninä oleva pyöreä lampi oli sitten synkempi.

Seurakisan lopputulokset:

1. Fly Fishing Club Jyväskylä 61 sijoituspistettä
2. Vaajakosken Koukku ja Paukku 88 sijoituspistettä

Koukun ja Paukun porukassa oli parin kokeneen kisaajan lisäksi mukana monia perhokisojen ensikertalaisia. Kaikki kilpailuun osallistuneet saivat kalaa.

Kärkitiimit vasemmalta: 3. Pietari Sipponen ja Esa Pölkki, 1. Aapo Ilola ja Jyrki Hiltunen, 2. Juho Strandman ja Jussi Wacklin
Kaikenkaikkiaan mukava kisakauden avaus ja kelikin oli mitä parhain. Nyt ongitaankin sitten monta normikalareissua ennen seuraavaa kisaa, joka on kesäkuinen Hammonjoen SM-karsinta.

Ei kommentteja: