tiistai 13. elokuuta 2013

Muuramenjoki 13.8.2013


Edellisestä kalareissusta oli kulunut jo pari viikkoa ja poltteet alkoivat taas viedä ongelle. Varasimmekin Rysän kanssa iltapäivävuorolle luvat Muuramenjoelle. Vaikka työpäivän aikana oli pientä lämpöilyä ja heikohkoa oloa, niin kalalle se oli silti lyhyen kotona käynnin jälkeen kurvattava.

Kaikki viisi lupaa olivat varattu, meidän lisäksemme paikalla oli kolme virvelimiestä, jotka näyttivät paiskovan koko ajan Palokunnan suvantoa. Sinne ei siis ollut asiaa, mutta saimmepahan onkia rauhassa ylempiä koskialueita. Vesi oli vähissä ja oma kalastus alkuunsa hakusessa. Sain kirota jatkuvasti, kun nymfisettejä jäi milloin puihin ja milloin hakoihin. Koskialueilta löysin pelkkiä pienempiä taimenia, Rysä taisi käyttää aluksi pari killeäkin haavissa. Itsekin sain ränninpäästä killen siiman päähän, jonka kuitenkin karkuutin. Mikko tiputteli yläsillan tienoilta muistaakseni kolme killeä, jotka ottivat kaikki todella rivakoita lähtöjä. Lopulta Mikon juuri lähtiessä reilun parin tunnin session jälkeen kotiin sain sitten yhden melko pienen killen ylös asti puusillan yläpuolelta.


Jäin vielä hetkeksi ongelle ja rauhoitusalueen alapuolelta tartutin näköhavainnon perusteella +50cm taimenen, joka kuitenkin irtosi. Jatkoin saman paikan pommittamista ja muutaman minuutin kuluttua jokunen metri ylempää puri kala #14 ruskeaan larvaan. Taimenen kanssa sai hetken vääntää kolmosen kepillä ja 0,17 kärjellä, mutta pussiinhan se solahti. Isoin taimen mitä olen tähän mennessä Muuramelta saanut, rasvaevä tallella ja pituutta mittasin 54cm. Kuvia ottaessa meinasi tulla klassinen "linssi huurussa"-efekti, mutta salaman kanssa sain jonkun vähän tarkemman kuvan räpsäistyä. Lienee sama kala, mikä oli hetkeä aiemmin jo kiinni, ainakin koko oli suunnilleen samaa luokkaa.


En jaksanut jäädä enää pidemmäksi aikaa heittämään, vaikka illalla olisi ollut ehkä mahdollista saada muitakin parempia taimenia. Pakkasin kimpsut kasaan ja lähdin noin kolmen tunnin onkimisen jälkeen ajelemaan ihan tyytyväisin mielin kämpille.

Ei kommentteja: