Ahvenlammen SM-karsinta 16.6.2013

Pystyin lähtemään tyypillisesti hyvin järjestettyyn Ahvenlammen karsintakilpailuun paineettomassa tilassa edellispäivän voiton jälkeen. Tavoitteena oli lähinnä nauttia laadukkaasta järvikalastuksesta hienoissa puitteissa. Kisa ei ollut nyt aivan täynnä, mutta 36 hengen koitoksessa oli kuitenkin runsaasti rankingpisteitä jaossa.


Arpa heitti tällä kertaa A-ryhmään, joten ylimääräiseen sluibailuun ei jäänyt arvonnan jälkeen aikaa.

1. Jakso

Oma kalastus alkoi hyvin, kun taisin saada ensimmäisen kalan ylös jo kisan kolmannella heitolla. Toinenkin kala nousi noin kymmenen minuutin kalastuksen jälkeen. Kiertelimme jakson aikana aika monessa eri paikassa ja sain kaloja aina sieltä täältä, mitään varsinaista hot spotia en löytänyt. Kalastusta häiritsi vuotava vene, jouduimmekin useaan otteeseen äyskäröimään vettä pois. Loppujen lopuksi sain jaksolta viisi kirjolohta ja hölmöyksissäni katkotin yhden kanssa siimat haavimisvaiheessa. Myös yksi luupää puri perhoa ja pääsi uiskentelemaan vuotavan veneen pohjalle vesilätäkköön. Venekaveri jäi tältä jaksolta ilman kaloja. Oman seuran puolesta ensimmäinen jakso ei olisi voinut paremmin mennä, sillä Juho voitti jakson (9 kalaa), Tuomas oli toinen (7 kalaa) ja oma jaksosijoitukseni oli kolmas.

Tulos: 5 kirjolohta, jaksosijoitus 3.

2. Jakso 

Toisen jakson aluksi katselimme venekaverin kanssa kun porukka nosti ympärillä lohta veneeseen, mutta meillä eivät vavat notkuneet. Venekaveri sai kohta pari kalaa, mutta päätimme driftin jälkeen vaihtaa paikkaa. Tämä osoittautui virheeksi, olisi vaan pitänyt pysyä paikassa josta porukka sai kalaa. Itse sain järven toiselta puolelta ongittua jakson ainoan kalani noin varttia ennen jakson loppua, kun perhoja seuraillut ja veneen vieressä sinkoillut kirjolohi hyväksyi lopulta mustan liitsin. Heikompi jakso tähän väliin, vaikka blänkit tulikin vältettyä. Itselle siis yksi kala ja venekaverille kaksi. Juho ja Tuomas jatkoivat vakuuttavaa menoaan, tällä kertaa Tuomas otti jaksovoiton ja Juho jakson kakkostilan.

Tulos: 1 kirjolohi, jaksosijoitus 12.

3. Jakso

Toisen jakson jälkeen tarjoillun ruoan syötyäni alkoi viikonlopun rupeama ramaisemaan melkoisesti, mutta yhden jakson ajan oli vielä skarpattava. Viimeisen jakson alkupuolella tiputin ensin väsytyksessä kalan, kunnes pintakäyntejä alkoi näkyä siellä täällä ja vaihdoin kellusiiman sekä nymfit. Kun sain siimat vaihdettua, niin pintakäynnit loppuivat ja vettä alkoi tulla taivaan täydeltä. Ei muuta kuin vaihto takaisin vanhoihin setteihin ja samalla uuteen paikkaan. Jakson viimeinen puolituntinen olikin sitten erittäin tapahtumarikas. Ensin karkuutin yhden jo pitkään kiinni olleen kirjolohen, jonka jälkeen sain kolme kalaa mittakaukaloon asti. Näiden lisäksi jaksolla oli vielä joitain vetoja. Lopputuloksena siis kolme kalaa, venekaverille ei kaloja tältä jaksolta. Suomisen Jakella oli myös kolme lohta kortissa, jotka olivat omia kalojani pidempiä. Muilla kalastajilla sitten yhtä kalaa ja blänkkejä. Tämän kauden karsinnat oli mukava lopettaa hyvään viimeiseen jaksoon.

Tulos: 3 kirjolohta, jaksosijoitus 2.

A-ryhmän viimeisen jakson loppumisen jälkeen näytti hyvin todennäköiseltä, että Juho veisi kilpailun. Jännäsimme vielä B-ryhmän tuloksia Tuomaksen sijoituksen kannalta, mutta Tuomaksen finaalipaikkakin tuntui kyllä jo melko selvältä. Lopulta Juho voittikin kisan ja Tuomas tuli kolmanneksi, joten kisaviikonloppu meni seuralta aikalailla putkeen.

TOP 3
1. Juho Strandman
2. Ville Vainio
3. Tuomas Lappalainen

Täydelliset tulokset täällä.

Olin omaan kisaanikin ihan tyytyväinen, kakkosjakso jätti petraamisen varaa, mutta aloitus ja päätös menivät mallikkaasti. Omiin kalamääriini nähden odotin kyllä hieman korkeampaa sijoitusta, mutta tällä kertaa taisi olla pienoista epäonnea senttipelissä. Oma sijoitukseni oli lopulta 9./36. Viikonloppuun täytyi kuitenkin olla kokonaisuudessaankin tyytyväinen, sillä pelkästään nämä kaksi kilpailuakin olisivat tuoneet finaalipaikkaan oikeuttavat pisteet.

Tavoitteet tuli täytettyä, sillä varmistimme viikonlopun aikana Tuomaksen kanssa finaalipaikat ja Juho naulasi muutenkin todennäköiselle finaalipaikalle sinetin Ahvenlammen voitolla. Pitihän sitä ottaa vielä yhteiskuva viikonlopun mitalien kera ennen kotimatkaa.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja