maanantai 27. toukokuuta 2013

Kuusikkolampi 27.5.2013


Kuusikkolammen istutustalkoista oli jäänyt itselleni yksi vapaalupa käyttämättä. Tänään töissä  viikonlopun kisa korpesi vielä sen verran paljon, että päätin lähteä töiden jälkeen lammelle heittämään. Työkaveri tuli seuraksi ihan vain katselemaan lampikalastusta.

Ajattelin, että kalat ottaisivat vielä hyvin liitseihin, olin kuitenkin väärässä. Tunnin heittäminen fast intterillä ja liitsisetillä antoi vain yhden hennon vedon, joten jotain muuta oli keksittävä. Kaloja kävi ihan mukavasti pinnassa, mutta pintureita ei tietenkään mukana ollut. Niinpä vaihdoin kellusiimaan, ohensin perukkeen 0,18mm vahvuiseksi ja pistin nymfit siiman päähän. Tekniikan vaihdos toikin heti tapahtumia. Ensin vastapalloon nymfiin tarrannut kala poikkasi perukkeen, hetken päästä tiputin kalan ihan muuten vaan kesken väsytyksen. Sain vielä pari vetoa, ennen kuin touhu hiljeni.

Jonkun aikaa kului kun kalat aktivoituivat uudestaan ja nymfiä puri melkein peräkkäisillä heitoilla kolme kirjolohta, joista kaksi tuli ylös asti.


Lammella voisi olla nyt aika laadukasta pinturikalastusta. Kalat nimittäin näyttivät syövän pinnasta jo ihan oikeaa ravintoa, eivätkä nämä kirjolohet välittäneet perus liitseistä tuon taivaallista. Onneksi olin sentään laittanut ainoaan mukana olleeseen rasiaan muutamat nymfit, jotka pelastivat tämän iltakeikan.

Ei kommentteja: