sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Keuruun Valkeisen SM-karsinta 12.5.2013


Lyhyiden yöunien ja raskaan Iso-Valkeisen kisan jälkeen sain todella pakottaa itseni hereille aamulla. Edessä olisi jälleen uusi kilpailu Keuruun Valkeisella, jossa kaikki 20 kalastajaa kilpailivat samassa ryhmässä.

1. Jakso
Kisan avausjaksolle venekaveriksi asteli Leo Viljanen. Pillinvihellyksen jälkeen kalantulo oli aivan alkuun vielä maltillista, kunnes niitä alkoi nousta tietyistä paikoista oikein urakalla. Olimme Leon kanssa kalasumpun takana ja puolen tunnin jälkeen molemmilla oli yksi kala kortissa. Kun pääsimme driftaamaan parhaimman paikan ohi, niin onnistuin käyttämään peliajan tehokkaasti hyödyksi ja sain noin vartissa kuusi kirjolohta lisää. Mukana oli myös kaksi tuplatärppiä, tosin molemmissa tapauksissa päätyperhossa kiinni ollut kala onnistui katkomaan siimat ja haaviin tuli vain yksi kala kerrallaan. Kalantulo kuitenkin rauhoittui jakson toisella tunnilla, jonka aikana sain enää yhden kirjolohen. Yhteissaldo siis kahdeksan kirjolohta, venekaverilla kaksi kalaa (kirjolohi ja taimen). Jaksovoiton vei Strandmanin Ville 10 kalalla. Hyvä aloitus jälleen.
Tulos: 8 kalaa, jaksosijoitus 3.

2. Jakso
Hyvin menneen avausjakson jälkeen lähdimme Vasun Aleksin kanssa tavoittelemaan muutamaa kalaa toiselta jaksolta. Avausjakson hot spot oli hiljentynyt, joten nopean kopaisun jälkeen jätimme sen rauhaan ja lähdimme etsimään kaloja muualta. Kiersimme useamman paikan, mutta emme vain löytäneet kaloja. Loppujen lopuksi palasimme taas ensimmäisen jakson kalastuspaikkaan, josta sitten tartutin kirjolohen kun jaksoa oli parikymmentä minuuttia jäljellä. Ei vain tullut ylös, oli todella kallis tiputus. Näissä isojen ryhmäkokojen kisoissa ei yksinkertaisesti saa blänkätä.  Molemmille blänkit ja kisa sitä myöten selvä kärkisijoitusten osalta. Jaksovoitto Haapasen Jonille neljällä kalalla.
Tulos: Blänkit, jaksopisteet 20

3. Jakso
Kolmannella jaksolla kalastelimme rennon letkeästi Pölkin Esan kanssa läppää heittäen. Siinä sivussa onnistuin myös saamaan yhden hyvänkokoisen kirjolohen. Jakson voitti Pirkkalaisen Janne kolmella kalalla.
Tulos: 1 kala, jaksosijoitus 4.

Kisan jälkeen olisi ollut taas aihetta jossitteluun, sillä kakkosjaksolta karkuutettu kala olisi tuonut kisasta podiumsijoituksen ja varman finaalipaikan. Nyt tulleesta sijoituksesta (7./20) ei ole iloa rankingpisteiden kannalta, kuten ei mistään tämän viikon kolmesta kisasta. Jokaisessa kilpailussa oli kuitenkin myös positiivisia puolia ja onnistuneita suorituksia, vaikka kaikki kisat lopulta kurahtivatkin johonkin huonoon jaksoon tai karkuutukseen. Finaalipaikka ei  näytä tulevan helpolla, mutta on tässä vielä muutama kisa jäljellä.

Kilpailun TOP 3:

1. Jarkko Suominen
2. Vesa Rissanen
3. Markku Ilves

Tulokset kokonaisuudessaan täällä.

Ei kommentteja: