maanantai 4. helmikuuta 2013

Viikonloppu Helsingissä

Mennyt viikonloppu sujui kokonaisuudessaan Helsingissä alkuvuodesta ovensa avanneen Ruoto Shopin toimintaan tutustuessa. Kyseinen liikehän on myös uuden seuramme FFC JKL:n yhteistyökumppani.

Pakko sanoa, että yrittäjinä toimivat Joonas ja J-P ovat saaneet luotua liikkeestä todella viihtyisän kokonaisuuden. Jokaisena viikonpäivänä auki olevassa kaupassa on tarjolla ilmaiseksi kahvia ja leivoksia, sohvalla voi istahtaa vaikka katselemaan perhokalastusfilmejä ja liikkeessä on myös sidontapöytä, jonne mahtuu useampi henkilö kerrallaan kietomaan ottikoneita. Pelkän perinteisen perhokalastuskaupan lisäksi liike on siis samalla ikään kuin perhokalastajan olohuone. Monet asiakkaat näyttivätkin tulleen paikalle pidemmäksi ajaksi tapaamaan muita alan harrastajia, juttelemaan niitä näitä, sitomaan perhoja ja siinä sivussa tietysti myös tekemään ostoksia. Liikkeessä oli juuri avajaisviikonloppu meneillään, perjantaina vieraana oli Mika Vainio ja lauantaina Heikki Turunen.

Juhon kanssa perhoja sitomassa liikkeen sidontapöydällä
Kun oheisviihdykkeiden lisäksi myös ne tärkeimmät eli tuotevalikoima ja hintataso ovat kunnossa, niin liikkeen on helppo ennustaa ottavan oman jalansijansa maamme perhokalastuskauppojen joukosta. Itse olen esimerkiksi yrittänyt jo jonkin aikaa etsiä isokokoisia solmuttomalla kumihavaksella varustettuja McLeanin Weighnet-puntarihaaveja, joka tarttui nyt heti mukaan kun löysin sellaisen käsiini. Myöskään esimerkiksi Ortliebin laadukkaita vedenpitäviä laukkuja ei taida juuri muissa maamme kivijalkaliikkeissä päästä hypistelemään.

Ruodon nettisivuille lähipäivinä avattavassa blogissa tullaan julkaisemaan säännöllisesti seuran jäsentemme artikkeleita niin kilpakalastukseen kuin muihinkin lajin osa-alueisiin liittyen, käykäähän seuraamassa.

Toki kävimme viikonlopun aikana pelkän Ruoto Shopissa notkumisen lisäksi myös pyörähtämässä pääkaupunkiseudun yöelämässä. Tulevatkin viikonloput ovat sen verran täynnä muuta ohjelmaa, että seuraava reissu perhovavan kanssa taitaa siirtyä pitkälle maaliskuulle kilpaperhokalastajien pilkkikisan jälkeiseen aikaan.

Ei kommentteja: