Oliivi kiertozonker

Tällä kertaa vuorossa on perhomalli, joka on ollut jo pitkään ehdottomia suosikkistreamereitani pohjoisen taimenenkalastuksessa. Perho on sinällään hyvin samanlainen kuin aiemmin viikolla lisäämäni valkoinen zonker. Kuten jo aiemmin sanottuna, niin kiertotyylillä sidotut zonkerit elävät vedessä todella maukkaan näköisesti, vetojen välissä materiaali suorastaan "pöllähtelee".

Kiertozonkerien varjopuolena on se, että perhot muuttuvat melko painaviksi kastuttuaan. Itse en näistä kuitenkaan mitään kovin isokokoisia ole tehnyt, eikä streamerikepillä perho ole kastuttuaankaan ollut liian raskas heitettävä.

Seuraavassa perhon sidontajärjestys kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Kierretään koukun etuosalle muutama kierros paksua lyijylankaa, päälle pikaliimaa. Tämän jälkeen otetaan oliivi zonkersuikale, josta kiinnitetään pyrstöksi hieman koukun vartta pidempi kaistale.


Tämän jälkeen kierretään zonkersuikale koukun varrelle melkein päähän saakka. Leikataan ylimääräinen zonkersuikale pois.


Lopuksi laitetaan perhon päähän tummaa antronia niin, että materiaalia on mahdollisimman tasaisesti sekä koukun ylä- että alapuolella. Tämän jälkeen päätellään perho laittamalla sidontalangalle pikaliimaa ja kierretään pikaliimalla kyllästetty lanka koukun silmän taakse. Perho on valmis.


Jostain syystä en ole tätä oliivia mallia käyttänyt juurikaan Keski-Suomessa, mutta Finnmarkissa se on päässyt toistuvasti perukkeeseen hyvin tuloksin. Malli toiminee jonkinlaisena yleismaailmallisena pikkukalajäljitelmänä. 

Oliivin zonkeriin erehtynyt Finnmarkin taimen muutaman vuoden takaa

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja