sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Liekkilammet 13.5.2011

Atte ja Maija olivat lähdössä aamupäiväksi heittämään lyhyen visiitin Liekkilammille, lähdin myös matkaan suoristamaan siimat vielä kerran ennen tulevaa kisasumaa.


Viime viikonlopun röytöjuhlat olivat nyt muisto vain, kalat eivät olleet pakkaantuneet enää niin vahvasti tiettyihin paikkoihin ja tapahtumien suhteenkin piteli selvästi hiljaisempaa.

Reissun alkupuolella Maija kyseli kellusiimalla liitsiä heitellessään, että miten perhoja kannattaa uittaa järvellä. Yritin siinä neuvoa jotain kun samassa kirjolohi hyökkäsi Maijan perhoihin kiinni. Kala hienosti ylös ja miespuolisille mallia miten homma hoidetaan!


En saanut ensimmäiseen puoleentoista tuntiin mitään kontaktia kaloihin, kunnes tuli ensimmäinen tärppi. Muutaman heiton kuluttua tästä todella pirteä kirjolohi otti raivolla kiinni boobyyn ottaen useampia hyviä syöksyjä. Vetäessäni kalaa pintaa pitkin kohti haavia se sitten muljautti vielä kerran pinnassa ja irtosi. Olin tällä kertaa ostanut tappoluvan ja mielessä kävi jo, että näinkö siinä sitten käy kun tappoluvan hommaa, ettei kaloja tule ylös asti. Parin paikanvaihdon jälkeen menin sitten jututtamaan paikalla myös kalalla olutta Olli-Pekkaa, joka olikin yhden kalan saanut. Kauaa ei siinä paikassa tarvinnut heittää kun kirjolohi tälläsi kiinni. Tulihan se ruokakala, kolmen tunnin visiitti päättyi tältä erää tähän.


Sitten onkin aika suunnata katseet kohti SM-karsintoja, sillä edessä on nyt todellinen kilpailujen suma. Helatorstaista eteenpäin 11 päivän aikana kalenterissani on viisi kilpailua ja siinä ne karsinnat sitten omalta osaltani ovatkin. Kaikki kisat siis yhdessä pötkössä.

Ensi viikolla kisaillaan Julkujärvellä (17.5), Risulammella (19.5) ja Ahvenlammella (20.5). Seuraavana viikonloppuna vuorossa ovat sitten Hammonjoki (26.5) ja Havulampi (27.5).

Ei kommentteja: